Forumumuzdaki tüm bölümler herkese açıktır. Kayıt olmadan gezip,
inceleyebilirsiniz ...
Yalnızca 30 saniyenizi ayırarak sitemize üye olduğunuzda, içinde bulunan site temamızı kullanabilirsiniz ...
Yeterlik Sınavı Nedir? Proficiency | Yabancı Dil Seviye Tespit Sınavı - Yeterlik Sınavına Hazırlanırken Yapılması Gerekenler - Yeterlik Sınavına Hazırlanırken Yapılmaması Gerekenler
Bu Konu Şimdiye Kadar
1577
Kere Görüntülendi ve Toplam
2
Kere Cevaplandı. Siz de Bu Konuya Katkı Yapabilirsiniz.
Bu bölüme konu açarak 3
KDL,
bu konuya cevap yazarak 1
KDLkazanabilirsiniz. KD ™ Lirasi Sistemi Hakkında Bilgi
Kurumlar | Ortaokul - Lise - Üniversite
Bölümü: Eğitim Dünyasından Haberler ve Gelişmeler, Türk Eğitim Sistemindeki Sorunlar ve Çözüm Önerileri, Eğitim Kurumları (Üniversite, Lise ve Ortaokul) Tanıtımlarını Bu Bölümde Yapabilirsiniz ...
Bu Konuyu Paylaşın: E-posta İle Gönder - Sosyal Paylaşım Kısayolları: ·
·
·
·
·
·
·
·
·
·
Aradığınız Konuyu Bulamadınız mı ?
Problem Değil, Arama Özelliğimizi Kullanın :)
Kadim Dostlar Özel Arama
(IMG:Linkleri görmek için lütfen Giriş Yapın veya Kayıt Olun ...) Yeterlik Sınavı - Proficiency
Proficiency (Yeterlik) sınavı, üniversitelerin kendi ihtiyaçları doğrultusunda kendi bünyelerinde hazırladıkları yabancı dil seviye tespit sınavıdır.
Bazı üniversiteler (Boğaziçi gibi), dinleme yetisini test ederken bazı üniversiteler (İTÜ gibi) bu bölümü sınavlarına dâhil etmeyebiliyorlar.
Yapılacak en akıllıca işlerden birisi, başvurulan üniversitenin Proficiency sınav örneklerini önceden edinip sınav öncesinde EN AZ 10 deneme sınavı çözmektir.
Proficiency, TOEFL gibi standardize edilmiş bir sınav değil; aksine, kurumsal bir sınav olduğundan her üniversite kendine göre bir yeterlik ister. İTÜ Yeterlik sınavına hazırlanmak Boğaziçi'nin sınavına hazırlanmakla eş değildir ya da YTÜ' ye hazırlandığınız tekniklerle İTÜ'ye hazırlanamazsınız. Yani, hazırlanırsınız da, sonuç sizi memnun etmeyebilir!!!
Şu anda yapılmakta olan yeterlik sınavlarının önemli bir ortak özelliği bulunmaktadır: YÜKSEK SEVİYEDE OKUMA YETİSİ ve KELİME BİLGİSİ gerektiren sorular!
Çoğu insan lisansüstü eğitime kabul edildiğini öğrendiğinde yeterlik sınavına çalışmak için yeterli zamanlarının olmadığını görüyor!
- Sınav tekniği çalışmak! - Sınavı tanıyan bir rehberle çalışmak! - Eksiklerinizi giderecek size özel hazırlanmış materyalle çalışmak! - Size ödev verilsin verilmesin HER DERSE mutlaka o güne kadar gördüğünüz konuları ve kelimeleri kullanarak hazırlamış olduğunuz bir sayfalık yazı çalışması yapmak! - Akademik sınavlarda verilen okuma parçalarına yakın konular hakkında hazırlanmış materyallerle çalışmak!
- Öğrenilen kelimelerin, dilbilgisi yapılarının ve test tekniklerinin iyice yerleşmesi için kişinin bunları kendi süzgecinden geçirmesi gerekmektedir. Ancak, lisansüstü eğitim için yeterlik sınavına hazırlanan arkadaşlarımız genelde aynı zamanda düzenli bir işte çalışmakta olduklarından bu çalışmayı yapamamaktadırlar. Yapılan en ölümcül (!) hata da kendilerine self-study yapacak zaman bırakmayan, haftanın 5-6 akşamını kapsayan kurslara gitmeleridir.
Merhaba Ziyaretçi, Burayı Tıklayıp Üye Olabilirsiniz ...
Değerli Ziyaretçimiz, Kayıtlı üyelerimizin haklarını korumak için, bu konunun sadece ilk
mesajını görüntülüyorsunuz.
Konudaki diğer mesajları görüntülemek için, lütfen giriş yapın
ya da
kayıt olun.
Benzer Konular - Bu Başlıkları Da İncelemek İster Misiniz ? Bu Bölümü Kapatmak için Tıklayınız ----->
Bu bölümü tekrar aktif etmek için sağ üstteki "+"yı tıklayınız ...
Benzer Konular - Bu Başlıkları Da İncelemek İster Misiniz ? Bu Bölümü Kapatmak için Tıklayınız ----->