İçeriğe git

Welcome to Kadim Dostlar ™ Forum
Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more. This message will be removed once you have signed in.
Login to Account Create an Account
Resim

Alternatif Tıp | Şifalı Bitkiler Ve Meyveler - Şifalı Bitkilerin Doğadan Toplanması Ve Kullanımları

- - - - -

  • Yanıtlamak için lütfen giriş yapın
Bu konuya 63 yanıt gönderildi

#21
Hale

Hale

    Hayat nefeslerle sınırlı, sevgilerle sonsuzdur.

  • Yönetici
  • 49.690 İleti
  • Gender:Female
  • Location:İstanbul
  • Interests:Mustafa Kemal ATATÜRK, Türk Tarihi, Türk Dili, Türk Edebiyatı, Türk Kültürü.
Şifalı Bitkiler




Şerbetçiotu - Mayaotu



Şerbetçiotu - Mayaotu ve Faydaları



Resmi ekleyen



Diğer İsimleri: Mayaotu, Humulus lupulus, Houblon grimpant

Şerbetçiotu (mayaotu): Kendirgiller familyasından; yurdumuzda da yetişen tırmanıcı gövdeli, çok yıllık bir otsu bitkidir. Gövde ince ve serttir. Yaprakları uzun saplıdır. Kullanılan kısımları dişi çiçek durumları, çiçekler üzerinde bulunan salgı tüyleri ve köküdür. Çiçeklerin terkibinde uçucu yağ, acı maddeler, reçineler, tanen gibi maddeler vardır. belli mevsimde kısmen ölen, çok yıllık tırmanıcı bir bitkidir. 7,5 m’ye kadar uzayabilir. Kırmızımsı yeşil renkli ince ve sert gövdesi, neyi bulursa ona sarılıp uzar; ama yaz sonunda yapraklarıyla birlikte ölür. Ertesi yıl aynı kökten yeni sürgünleri çıkar. Asmanınkileri andıran yaprakları uzun saplı, 3-5 parçalı, iri, karşılıklı dizili, kenarları dişli, normal yeşil renkli ve kalp biçiminde olur. Yaz sonunda açan kozalakçığa benzeyen sarımsı yeşil renkli dişi çiçek tomurcuklan olgunlaşınca irileşir ve kâğıdımsı bürgülere dönüşür. Bitkinin erkek çiçekleri ayrı bitkide açar. Şerbetçiotu bitkisi tohumuyla, kökleri bölünerek ya da genç sürgünleri ilkbaharda sökülüp ayrı yere dikilerek çoğaltılır.

Yetiştirildiği Yerler:

Vatanının Doğu Akdeniz ülkeleri olduğu tahmin edilen bitki, bira endüstrisi için Avrupa’da geniş ölçüde tarımı yapılan bitki, ülkemizde aynı amaçla Bilecik ve Bursa yörelerinde üretilmekte, ayrıca Kuzey Anadolu’da kendi kendine doğada yetişen şerbetçiotu örnekleri seyrek de olsa görülmektedir.

Toplanması-Saklanması:

Eylül ve Ekim aylarında toplanan kozaklar havadar ve kuru yerlerde kurutulduktan sonra kaldırılır. Şerbetçiotu pulcukları daha yoğun reçine içerdiğinden bazen sadece bu pulları yapraklarından ayrılarak elenir ve kullanılır.



Resmi ekleyen



Şerbetçi Otunun Faydaları


• İştah açar.
• Uyku verir.
• Şehveti azaltır.
• İdrar söktürür.
• Kanı temizler.
• Sinirleri yatıştırır.
• Mide ağrılarını giderir.
• Vücudu kuvvetlendirir.
• Aybaşı kanamalarının düzenli olmasını sağlar.
• Romatizma ve böbrek taşlarının sebep olduğu şikayetleri giderir.
• Dişi çiçekleri bira yapımında kullanılır ve biraya acımsı bir aroma ve tat verir.




Uyarı:


Uzun süre kullanımlarda Erkeklerde şehveti yok edici (anafrodizyak) etki gösterir. Bayanlarda adet düzensizliklerine neden olabilir.




Şerbetçi Otu Nasıl Kullanılır?


1 tatlı kaşığının üzerine 1 bardak kaynar su dökülerek 10-15 dakika demlendirilip çay hazırlanır. Bu çaydan günde bir bardak içilir.

Şerbetçiotu çayının tadı acı olduğu için lavanta çiçeği ve melisa yaprağı ile karıştırılarak kullanılabilir.


#22
Hale

Hale

    Hayat nefeslerle sınırlı, sevgilerle sonsuzdur.

  • Yönetici
  • 49.690 İleti
  • Gender:Female
  • Location:İstanbul
  • Interests:Mustafa Kemal ATATÜRK, Türk Tarihi, Türk Dili, Türk Edebiyatı, Türk Kültürü.
Şifalı Bitkiler



Labada



Labada ve Faydaları



Resmi ekleyen



Diğer İsimleri: Evelik, Develik, Rumex patientia, Patience Dock

Labada (rumex patientia): Karabuğdaygiller familyasından; dere kenarlarında ve sulak çayırlarda kendiliğinden yetişen bir bitkidir. Haziran - Eylül ayları arasında yeşilimtırak renkte küçük çiçekler açar.Köklerinde nişasta, şekerler, reçine ve antrakinon türevleri vardır. Yaprakları sebze olarak yenir. Ev ilaçlarında kökü ve yaprakları kullanılır.Efelek adı da verilen 50 cm boylarında bir bitki olan Labada daha çok dağ, orman ve çayırlarda sulak yerlerde kendiliğinden yetişen bir bitkidir. Nişasta ve yağın yanında C vitamini içerir.

Toplanması-Saklanması:

Mayıs’tan, Ağustos’a kadar yaprakları toplanarak kurutulur, yapraklarının çok sulu olması nedeniyle kurutması oldukça zordur. Bu nedenle dikkat edilmezse küflenebilir.



Resmi ekleyen



Faydası :


• Vücudu güçlendirir.
• İştahı açar.
• İshali keser.
• Deri hastalıklarında etkilidir.
• Çıbanları olgunlaştırır.
• Yara ve egzamaları iyileştirir.
• Müshil etkisi gösterir.
• Mesane tıkanmasını giderir.
• Mide ve bağırsak bozukluklarını giderir, ishali keser.
• Kanı ve bağırsakları temizler.
• Labada Çayı, vücudu rahatlatır ve kuvvet verir.
• Haşlanıp deriye konursa kaşıntıları azaltır.
• Egzama ve yaraların iyileşmesine yardımcı olur.
• Kökü kaynatılıp içilirse bütün kaşıntıları keser.
• Yeşil tohumları kaynatılıp içilecek olursa, anne sütünü artırır.


Labada Otu Nasıl Kullanılır?


Labadanın kurutulmuş kökü ve yaprakları ilaç olarak taze bitkisi de sebze olarak kullanılır. Yapraklarından dolma yapılır. Yeşil tohumları kaynatıldıktan sonra elde edilen su içilirse anne sütünü arttırır. Kökü kaynatılıp içilirse kaşıntıları giderir. Yaprakları kaynatılıp lapa haline getirilerek deri hastalıklarında kullanılır.

Bitkinin yapraklan çiğ olarak yenir ya da 1 litre sıcak suya 50 gr. taze labada yaprağı konulup 15-20 dakika kadar kaynatılır. Böylece elde edilen çaydan, günde iki-üç kez birer bardak alınır.Bitkinin yapraklarıyla yara lapası hazırlanır ve şikayet edilen yerlere dıştan uygulanır.

1 litre sıcak suya 30-50 gr. kadar temizlenip parçalanmış bitki kökü konulup 15-20 dakika kadar ağır ağır kaynatılır. Elde edilen çay, günde iki-üç kez birer bardak içilir.


#23
Hale

Hale

    Hayat nefeslerle sınırlı, sevgilerle sonsuzdur.

  • Yönetici
  • 49.690 İleti
  • Gender:Female
  • Location:İstanbul
  • Interests:Mustafa Kemal ATATÜRK, Türk Tarihi, Türk Dili, Türk Edebiyatı, Türk Kültürü.
Şifalı Bitkiler



Karayemiş



Karayemiş ve Faydaları



Resmi ekleyen



Karayemiş (Prunus laurocerasus): 6-7 metreye kadar uzayabilen ve kışın yaprak dökmeyen bir ağaçtır. Salkım halinde küçük beyaz çiçekler açar. Meyveleri kiraza benzer. Taflan ya da Hintkirazı olarak da bilinen bu bitki ülkemizde özellikle Karadeniz yöresinde sıkça yetiştirilir. Taze yapraklarında şeker, tanen, kalsiyum oksalat ve prunasin adlı bir glikozit vardır.


Karayemişin Faydaları


• Sinirleri yatıştırır.
• Kalp çarpıntısını giderir.
• Bronşitte faydalıdır.
• Öksürüğü keser.
• Karın ağrısı ve bulantılara karşı faydalıdır.
• Adet gecikmelerini gidermeye yardımcı olur.
• Spazm çözücü ve idrar söktürücüdür.
• Nefes darlığını giderir.
• Antioksidan etkileri ile yaşlanmayı geciktirir.
• Cilt hastalıkları, kanser, Alzheimer ve şeker hastalığına karşı koruyucudur.




Uyarı: Taze yaprakları zehirli olduğundan ancak kuru yaprakları kullanılır.



Karayemiş Nasıl Kullanılır?


Meyveleri taze olarak, meyve tohumları kurutulup toz haline getirildikten sonra, taze yaprakları ise suyu sıkılarak kullanılır. Meyve tohumları kandaki şeker oranını düşürücü etkisi ile şeker hastaları için faydalıdır. Meyveleri idrar söktürücü ve taş düşürücü olarak kullanılır. Taze karayemiş yapraklarından elde edilen taflan suyu göğsü yumuşatır ve öksürüğü keser. Taze yaprakları zehirlidir. Bu nedenle, yaprakların yenmesi zehirlenmelere neden olabilir. Yalnızca su buharı ile yaprakların suyu çıkarılarak bu su kullanılır.


#24
Hale

Hale

    Hayat nefeslerle sınırlı, sevgilerle sonsuzdur.

  • Yönetici
  • 49.690 İleti
  • Gender:Female
  • Location:İstanbul
  • Interests:Mustafa Kemal ATATÜRK, Türk Tarihi, Türk Dili, Türk Edebiyatı, Türk Kültürü.
Şifalı Bitkiler



Pomelo - Çin Greyfurdu



Pomelo Meyvesi - Çin Greyfurdu ve Faydaları



Resmi ekleyen



Diğer İsimleri: Çin Greyfurdu, Shaddock, pomelo Egzotik bölgelerin kutsal olarak da nitelendirdiği pomelo. Ağaç Kavunu, Şadok olarakta bilinir.

(Citrus medica), turunçgiller (Rutaceae) familyasından meyvesi yenen bir bitki türü. Kalın ve sert kabuğu ile bilinir. Genelde bir süre saklandıktan sonra ya da hamur işlerinin içine katılarak tüketilir. Bazı kültürlerde meyve çayı yapımında kullanılır. Ağaç kavunlarının en çok yetiştiği yerler Akdeniz çevresi, Hindistan'ın bazı bölgeleri ve Güney ile Orta Amerika'dır. Ağaç kavunu yavaş büyüyen bir ağaçtır. 3 yaşına geldiğinde meyve vermeye başlar. Meyvesinin boyu eninden büyük genelde 12-15 cm arasındadır. Kabuğu kalın, sert ve kokuludur. Dış kabuğu üzerinde pürüz ve çıkıntılar bulunur.



Resmi ekleyen



Pomelonun Faydaları


Ağaç kavunu bitkisinin yaprağı baş ağrısına iyi geliyor.

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Ordu Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Turan Karadeniz ülkemizde Akdeniz, Ege ve Doğu Karadeniz Bölgesi'nde yetişen ağaç kavunu bitkisinin yaprağındaki kokunun baş ağrısına iyi geldiğini söyledi.

Limondan büyük, kalın kabuklu ve sarı renkli olan ağaç kavunu meyvesinin günümüzde kabuğu, yaprağı ve çiçeğinden yararlanıldığını, Güney Avrupa ülkelerinde pastacılık, şekerleme, reçel yapımında, çiçek ve yapraklarının ise parfüm sanayiinde kullanıldığını belirten Prof. Dr. Turan Karadeniz, odununun ise Hindistan'da baston yapımında kullanıldığının bilindiğini belirtti.

Tatlı ve ekşi meyveli çeşitleri olan ağaç kavununun ticari değeri olmadığını belirten Sn Prof. Dr. Karadeniz, "Ağaç kavunu Hesperidin isimli bir glikozit içermekte ve bu madde P vitamini etkisi göstererek kılcal damarları kuvvetlendirmektedir. Ağaç kavunu safrayı yok eder, safradan kaynaklanan kusmayı önler. Kabızlığı giderir, mide ve ciğerlerin hararetini keser, mide ve kalbi kuvvetlendirir, kalp çarpıntısını giderir, sıtmaya iyi gelir. Ağaç kavununu veya yaprağını koklamak baş ağrısını geçirir, ferahlatır.

Çiçeği açılmadan toplanır, 5 gün su içerisine bırakılır ve acılığı gidene kadar her gün suyu değiştirilir, sonra balla karıştırılarak marmelat yapılır, kış mevsiminde soğuk algınlığında, bronşit hastalığında, nefes darlığında bu karışımdan bir miktar yenirse şifalı gelir. Yaprakları hazmı kolaylaştırır, nefesi rahatlatır. Yaprağı ezilerek suyu balla karıştırılıp günde üç kez birer çorba kaşığı yenirse mesane iltihabına iyi gelir.

Çekirdekleri ezilip aç karnına su ile içilirse bağırsak kurtlarını düşürür. Çekirdeğinin kabuğu dövülüp akrep sokan yere konursa şifalı gelir. Çekirdeklerinin külü diş diplerine ve ödemlere sürülürse faydalı gelir.

Kabuğu çiğnenirse ağız kokusunu giderir. Kabuğunun suyu ile yaralar pansuman yapılırsa şifalı gelir. Yılan sokmada suyunu içmek iyi gelir. Kabuğu hazmı kolaylaştırır.

Kurutulmuş meyveler güveleri kaçırmak için elbise arasına konulmaktadır. Yine, meyve kabuğu sirke içinde bir müddet bırakılıp sonra çamaşırlar içine bırakılırsa, güvenin zarar vermesini önler. Kabuklarının küllerinden merhem yapılıp sürüldüğünde varisi geçirir, külü cüzzam yaralarına sürülürse iyi gelir. 5 gram kuru meyve kabuğu dövülüp bir bardak su ile içildiğinde mide sancısını geçirir. Yelleri giderir.

Soğuktan ağrıyan dişlerin üzerine konduğunda ağrıyı dindirir. Çiçeğini koklamak dimağı kuvvetlendirir. Şehveti ve erkekliği artırır. Dahilen kullanılan günlük yaprak miktarı 40 gramı geçmemelidir" dedi.


Yetiştirilmesi


-5 Derecenin altına düşmeyen sıcaklıklarda, bol güneşli ev içi pencere önü veya balkonlarda 50 litrelik saksı içerisinde yetiştirilebilir. bahçe ortamında hem daha uzun boy ve genişlikte ağaç olur, bol meyve elde edilir.


#25
Hale

Hale

    Hayat nefeslerle sınırlı, sevgilerle sonsuzdur.

  • Yönetici
  • 49.690 İleti
  • Gender:Female
  • Location:İstanbul
  • Interests:Mustafa Kemal ATATÜRK, Türk Tarihi, Türk Dili, Türk Edebiyatı, Türk Kültürü.
Şifalı Bitkiler



Noni Meyvesi – Hint Dutu



Noni Meyvesi – Hint Dutu ve Faydaları



Resmi ekleyen



Botanikteki adı "Morinda Citrifolia" olan Noni, Malezya'da Mengkudu, Güney Asya'da Nhau, Samoa ve Tonga'da Nonu, Raratonga ve Tahiti'de Nono, Markiz adaları ve Hawaii de ise Noni olarak biliniyor.

Noni yalnızca Güney Pasifik'te bulunan volkanik adalarda, bodur ağaçların olduğu çalılık alanlarda yetişiyor ve ekildikten 10 hafta sonra meyve vermeye başlıyor. 18 ay içinde olgunlaşan Noni, ayda 4 ila 8 kg arasında meyve veriyor.



Resmi ekleyen



Yaklaşık bir patates büyüklüğünde ve oldukça sert kabuklu olan Noni meyvesi olgunlaştıkça acılaşıyor, ağır bir peynir kokusuna sahip oluyor. Tropik meyvelerin en şifalısı olarak bilinen Noni, yılın her mevsimi nemli ve sıcak iklimde, volkanik topraklarda yetişmesi sayesinde benzersiz bir enzim zenginliği sunuyor. Polinezya, Çin, Hindistan gibi ülkelerde 2 bin yıldan fazla zamandır kullanılan bu bitki, halk arasında "eskilerin aspirini" olarak biliniyor.

Noni bitkisi, şu anda Fransız Polinezyası olarak bilinen bölgedeki halk için eski kıtlık zamanlarında önemli bir besin kaynağıydı. Avustralya yerlileri de bu bitkiye çok düşkünlerdi. Burma halkı ise, Noni'yi doğal halde tuzla birlikte yiyorlardı. Bu bölgelerde Noni bitkisinin çekirdekleri, yaprakları, kabuğu ve kökleri, yani her parçası şifa bulmak amacıyla kullanılıyordu ve hala da kullanılıyor.


Resmi ekleyen


''Yaşam Meyvesi'' gibi tanımlamalarla anılan Noni, Batı dünyasının tarafından Birinci Dünya Savaşı sırasında keşfedilmiş, son yıllarda 50'den fazla bilim adamının araştırmalarına konu olmuş ve bu araştırmalar sonucunda da şaşırtıcı bulgular elde edilmiştir. Dünyamızın son cennetlerinden biri olan Pasifik adalarından başlayıp modern bilimin dünyasında uzanan bu yolculuk, Hipokrat'ın ''Gıdanız ilaç, ilacınız gıda olsun'' önerisinin ne kadar da yerinde olduğunu bir kez daha gösteriyor.

İnsana yasamak için yaklaşık 10000 enzim lazımdır. Ama bilim şimdiye kadar sadece 1700 tane enzim bulmuş haldedir. Noninin içinde inanılmaz miktarda enzim dışında, bir de birçok co-enzim bulunmaktadır, mesela 11 co-enzim 10u nonide vardır. Üstelik yaklaşık olarak Alpha- ve Beta-Aminoasitlerinin hepsi bulunmaktadır, ayrıca enzimlerin aksiyon enerjisinin maksimumu vardır.


#26
Hale

Hale

    Hayat nefeslerle sınırlı, sevgilerle sonsuzdur.

  • Yönetici
  • 49.690 İleti
  • Gender:Female
  • Location:İstanbul
  • Interests:Mustafa Kemal ATATÜRK, Türk Tarihi, Türk Dili, Türk Edebiyatı, Türk Kültürü.
Şifalı Bitkiler


Frenk Üzümü


Frenk Üzümü ve Faydaları


Resmi ekleyen


Diğer İsimleri : Stachelbeere, Groseille, Currant, Ribes rubrum, Currant, Groseille)


Botanik Bilgi : Taşkırangillerden, çoğunluğu kışın yaprağını döken, bâzıları da her zaman yeşilliğini muhafaza eden bodur çalılardır. Kökleri saçak şeklinde olup, fazla derine inmezler. Dalları zayıftır. Her sene dipten yeni sürgünler meydana getirir. Meyveleri küçük salkımlar hâlindedir. Salkımlar üzerinde tâneler yuvarlak ve çok parlak renklidir. Kabuk yarı saydam olduğundan, tânenin içerisindeki çekirdek fark olunabilir. Meyveler mayhoş ve tatlıdır.Başlıca dört çeşit tanınmış frenküzümü vardır: 1.Küçük kırmızı frenküzümü, 2. Büyük kırmızı frenküzümü, 3.Siyah frenküzümü, 4.Sarı frenküzümü.

Bunlardan en makbulü büyük tâneli kırmızı frenküzümüdür. Bu üzüm çeşidi tesirlidir ve suyu çoktur. Şurup yapmaya elverişlidir. Frenküzümlerini iyice olgunlaştırdıktan sonra toplamalıdır.


Faydaları


• İştah açar, hazmı kolaylaştırır.
• İdrar söktürür.Böbreklerdeki taşların düşürülmesine yardımcı olur.
• Karında toplanan suyu söker.
• Karaciğer şişliğini indirir.
• Vücuda rahatlık verir.
• Şurubu çok besleyicidir.

Konu Hale tarafından 16 Aralık 2015 Çarşamba - 23:04 tarih ve saatinde düzenlenmiştir
Resim Linkleri Düzenlenmiştir.


#27
Hale

Hale

    Hayat nefeslerle sınırlı, sevgilerle sonsuzdur.

  • Yönetici
  • 49.690 İleti
  • Gender:Female
  • Location:İstanbul
  • Interests:Mustafa Kemal ATATÜRK, Türk Tarihi, Türk Dili, Türk Edebiyatı, Türk Kültürü.
Şifalı Bitkiler


Deniz Üzümü


Deniz Üzümü ve Faydaları


Resmi ekleyen


Denizüzümü (ephedra campylopoda) : Yurdumuzun hemen hemen her yerinde yetişen her zaman yeşil, uzun ömürlü, çalı görünümünde bir bitkidir. Gövdesi incedir. Yaprakları, gövde üzerine karşılıklı, çapraz şekilde dizilmiştir. 2 metreye kadar yükselebilen, sarı ve kırmızı renklerde meyveler veren, dalları yeşil bir çalı türüdür. İçerisinde efedrin adlı alkaloid ve tanen bulunur.


Faydası :


• Astım hastalığının şikayetlerini giderir.
• Terletir.
• Ateş düşürür.
• Romatizma ağrılarını dindirir.
• Deri alerjilerine karşı etkilidir.
• Kan basıncını yükseltici etkiye sahiptir.
• Romatizma ağrılarını hafifletir.


Deniz Üzümü Nasıl Kullanılır?


Kuru dalları suda kaynatılıp suyu içilerek kullanılabileceği gibi meyveleri de yenebilir. Bütün bu yararlarının yanında, uykusuzluk, huzursuzluk ve dolaşım sistemi problemlerine neden olabileceği için dozunda ve kısa süreli kullanılmalıdır.

Konu Hale tarafından 16 Aralık 2015 Çarşamba - 23:05 tarih ve saatinde düzenlenmiştir
Resim Linkleri Düzenlenmiştir.


#28
Hale

Hale

    Hayat nefeslerle sınırlı, sevgilerle sonsuzdur.

  • Yönetici
  • 49.690 İleti
  • Gender:Female
  • Location:İstanbul
  • Interests:Mustafa Kemal ATATÜRK, Türk Tarihi, Türk Dili, Türk Edebiyatı, Türk Kültürü.
Şifalı Bitkiler



Kurt Üzümü



Kurt Üzümü ve Faydaları



Resmi ekleyen



Kurt Üzümü (Goji Berry): Dünya'da Goji berry ya da wolf berry diye bilinen ancak ülkemizde pek bilinmeyen Kurt Üzümü "Süper Meyve" tanımını gerçekten hak ediyor. Goji Berry çok önemli bir meyve. Orijini Asya olan ve çoğunlukla Tibet ve Moğolistan’da dünyanın en yüksek dağları olan Himalayalar'da yetişiyor. Goji Berry, dünyadaki besin değeri en yüksek olan meyvelerden biri. Çok kuvvetli bir antioksidan olan bu meyve Çin’de tıp alanında 2000 yıldır kullanılıyor.

Goji küçük yumuşak meyveleri olan 1,700 yıl boyunca Tibet'te üretilen çalı formunda bir bitkidir. Tibetliler yüzlerce yıl gojiden yaptığı ilacı, böbrek ve karaciğer tedavisinde kullandılar. Goji, Tibet'te kolesterolü ve kan basıncını düşürmek için kullanılır ve kanı temizler.

Goji, inanılmaz şekilde sulu ve tatlıdır, tadı yabanmersini ve kirazın arasındadır. Goji bitkisinin sağlığımıza çok faydası olduğu için, hiç bir parçası atılmaz ve kullanılabilir. Parlak kırmızı meyveleri lezzetlidir. Yapraklarından, mükemmel çay yapılır. Ayrıca yapraklar ve saplarından yağ yapılır. Kurutulan Goji, bir kuru üzüm olarak ta aynı önemde bir besindir.

Bir protein deposudur. 19 ayrı aminoasit, % 13 protein, yüksek değerde betakaroten, 21 iz minerali, çinko, demir, fosfor, B-complex, %8 E vitamini, Zeaxanthin, Germanyum, carotenoids, Beta Sitosterol, Cyperone, Solavetivone, Physalin, Betaine ve çok yüksek oranda C vitamini içerir.



Resmi ekleyen



Kurt Üzümünün Faydaları


• DNA'yı korur.
• Portakaldan yüzlerce kat C vitamini içerir.
• Havuçtan daha iyi bir beta karoten kaynağıdır.
• Cinsel iktidarsızlık ve büyüme hormonlarına iyi gelir.
• Kalp ve kan basıncına faydası olan maddeler içerir.
• % 13 protein içerir, kepekli buğdaydan daha yüksektir.
• Dünya daki en yüksek antioksidan yiyeceklerinden biridir. Antioxidant carotenoidsin tam bir tayfını içerir.
• Ömür uzunluğunu artırmak için ve kuvvet verici olarak kullanılır.
• 21 iz minerallerini içerir. Çinko, kalsiyum, germanyum, selenyum, fosfor ...
• İçeriğindeki Germanyum kansere karşı koruyucu bir iz mineralidir. Nadiren, yiyeceklerde bulunur.
• B vitaminlerini içerir, yiyeceği enerjiye döndürmek için zorunlu.
• %8 Vitamin E içerir. (Çok nadiren meyvelerde bulunur, sadece tahıl ve tohumlarda)
• Beta Sitosterol'a içerir, anti-alevlendirici bir ajandır. Kolesterolü düşürür.
• Hormonların ve beyin ve sinir sisteminin düzgün iş görmesi için vücudun üretimi için gerektirilen gerekli yağlı asitleri içerir.
• Solavetivone içerir. Bu madde güçlü bir anti fungal ve anti-bakteriyeldir.
• Physalin içerir. Löseminin bütün büyük tiplerine karşı aktif olan doğal bir bileşiktir.
• Tümörlere karşı deney farelerinde doğal katil hücre faaliyetini arttırdığı görülmüştür. Geniş tayfla anti-kanser ilacıdır.
• Karaciğer tarafından kolin'i üretmek için kullanılan Betain içerir, sakinleştirici, hafızayı arttıran, kas büyümesini terfi ettiren ve yağlı karaciğer hastalığına karşı koruyan bir bileşiktir.
• Betain ayrıca, vücudun enerji tepkilerinde kullandığı metil gruplarını sağlar ve homosistein düzeylerini azaltmaya yardım edebilir.
• Zeaxanthin içerir. Göz retinasında bulunan iki karotenoidden biridir. Göz sağlığı için çok yararlıdır.
• 19 farklı amino asit içerir (Arı poleninden altı kere daha yüksek). Methionine, Leucine, Isoleucine, Lysine, Phenylalanine, Threonine , Tryptophan, Valine ...


#29
Hale

Hale

    Hayat nefeslerle sınırlı, sevgilerle sonsuzdur.

  • Yönetici
  • 49.690 İleti
  • Gender:Female
  • Location:İstanbul
  • Interests:Mustafa Kemal ATATÜRK, Türk Tarihi, Türk Dili, Türk Edebiyatı, Türk Kültürü.
Şifalı Bitkiler



Kuzukulağı



Kuzukulağı ve Faydaları



Resmi ekleyen



Diğer İsimleri: Ebemekşisi, Ekşilik, Ekşimik, Turşuotu, Rumex Acetosa

Kuzukulağı (Rumex acetosa): Karabuğdaygiller familyasından; nemli kırlarda yetişen, genellikle bir kaç yıl yaşayan, yeşil veya firfiri renkte orsu bir bitki cinsidir. Yaprakları hafifçe kabarık ve geniştir. Meyveleri üç köşeli veya yassıdır. Yurdumuzda yetişen türleri; Labada, büyük kuzukulağı, küçük kuzukulağı gibi çeşitleridir. Ev ilaçlarında büyük ve küçük kuzukulağının yaprakları kullanılır. Nemli yerlerde yetişen, geniş ve kabarık yapraklı, ortalama 50 cm boylarında otsu bir bitkidir. Kuzukulağı türlerinin tadı ekşi olan yapraklan A, B ve C vitaminleriyle potasyum yönünden zengindir. Tanen reçine, şekerler ve nişasta içerir.


Faydası:


• İdrar söktürücüdür.
• Kabızlığı giderici
• Ateşi düşürür.
• Kansızlığa iyi gelir.
• Diş ağrılarını dindirir.
• Mide şişkinliğini giderir.
• Yaprakları, böbrekleri çalıştırır.
• Bedeni güçlendirici toniktir.
• Hafif müshil etkisi vardır.
• Kanamayı durdurmaya yardımcı olur.
• Yaprakları ile salata yapılıp, yenir.
• Kanı temizler.
• Egzamalar üzerine kompress yapılır.
• Egzama, sedef ve sivilce gibi cilt hastalıklarına karşı faydalıdır.
• C vitamini açısında zengin bir besin olan kuzukulağı, C vitamini eksikliğinden kaynaklanan Skorbüt hastalığına karşı da faydalıdır.



Uyarı: Romatizmalılar, böbreklerinden hasta olanlar, yememelidir.


Kuzu Kulağı Nasıl Kullanılır?


Yaprakları salata gibi yenebilir. Haşlanan bitkinin suyu içilebileceği gibi gargara olarak diş ağrısını kesmek için kullanılabilir. Haricen ise sivilce ve egzamaya karşı lapa olarak sorunlu bölgeye sürülür. Körpe yapraklan çiğ olarak salatalarda ya da ıspanak gibi pişirilip sebze olarak yenir.

1 litre sıcak suya 30-50 gr. kadar temizlenip parçalanmış bitki kökü konulup 15-20 dakika kadar ağır ağır kaynatılır. Elde edilen çay, günde iki-üç kez birer bardak içilir.


#30
Hale

Hale

    Hayat nefeslerle sınırlı, sevgilerle sonsuzdur.

  • Yönetici
  • 49.690 İleti
  • Gender:Female
  • Location:İstanbul
  • Interests:Mustafa Kemal ATATÜRK, Türk Tarihi, Türk Dili, Türk Edebiyatı, Türk Kültürü.
Şifalı Bitkiler



Karnabahar



Karnabahar ve Faydaları



Resmi ekleyen



Diğer İsimleri : Karnabit, Brassica oleracea var. bortytis, Cauliflower, Choufleur

Karnabahar (karnabit) : Turpgillerden; vatanı Doğu Akdeniz bölgesi olan 2 yıllık otsu bir bitkidir. Yaprakları koyu yeşil, çiçekleri beyaz veya sarımtıraktır. Kış sebzelerindendir. Lahanaya benzer. Aslında, lahananın çiçek saplarının kısalıp etlenmesiyle lahanadan türemiştir. Yenen kısmı, henüz açmamış yoğun çiçek durumudur. Yurdumuzda; güzlük turfanda karnabahar, kışlık karnabahar ve mart karnabahar olmak üzere üç çeşidi vardır.Vitamin ve mineraller bakımından zengin bir besindir. A, C, B1 ve B2 vitaminleri ile kalsiyum, potasyum, fosfor, fosfat ve demir minerallerini içerir.



Resmi ekleyen



Faydası :


• Sinirleri kuvvetlendirir.
• İdrar söktürür.
• Dalak hastalıklarına iyi gelir.
• Kalp hastalıklarında şikayetlerin azalmasında yardımcı olur.
• Besleyici bir sebze olan karnabahar vücuda güç verir.
• Zihinsel ve bedensel yorgunluğu giderir.
• Beynin çalışmasını destekler.
• Cinsel gücü ve isteği arttırır.
• Şeker hastalığında ve romatizmada faydalıdır.
• Kolesterolü düşürür.
• Bağırsakların düzenli çalışmasını sağlayarak vücuttaki zararlı maddelerin uzaklaştırılmasına yardımcı olur.
• Kabızlığı giderir ve idrar söktürür.


Karnabahar nasıl kullanılır?


Lahananın bir çeşidi olan karnabahar, yemeği yapılarak tüketilebilir.





0 Kullanıcı konuyu okuyor

0 Kullanıcı, 0 Misafir, 0 Kayıtsız kullanıcı