İçeriğe git

Welcome to Kadim Dostlar ™ Forum
Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more. This message will be removed once you have signed in.
Login to Account Create an Account
Resim

Alternatif Tıp | Şifalı Bitkiler Ve Meyveler - Şifalı Bitkilerin Doğadan Toplanması Ve Kullanımları

- - - - -

  • Yanıtlamak için lütfen giriş yapın
Bu konuya 63 yanıt gönderildi

#61
Hale

Hale

    Hayat nefeslerle sınırlı, sevgilerle sonsuzdur.

  • Yönetici
  • 49.690 İleti
  • Gender:Female
  • Location:İstanbul
  • Interests:Mustafa Kemal ATATÜRK, Türk Tarihi, Türk Dili, Türk Edebiyatı, Türk Kültürü.
Şifalı Bitkiler


Semizotu


Kalbin Mucizesi



Latince ismi Portulaca oleracea olan Semizotu Ortadoğu ve Hindistan kökenlidir. Ancak her iklim ve toprakta yetişir.


Resmi ekleyen



Semizotu, Omega-3 açısından neredeyse balık kadar zengin bir bitki olup demir, bakır, manganez, C ve D vitaminlerince de zengindir.

Madensel tuzlar ve vitaminlerce çok zengin olan Semizotunun besin değerlerini kaybetmemesi için salata olarak yenmesi, yani pişirilmeden tüketilmesi tavsiye edilir.

Pişirilme tercih ediliyorsa çok kısa süre pişirilmelidir.

Çok kaynatıldığında yemeğin rengi ve tadı değiştiği gibi besin değerleri de kaybolur.

Kalp Hastalığı riski taşıyan ve Kalp hastaları için yararlı olan semizotu Nisan, Mayıs, Haziran aylarında haftada 3-4 kez tüketilmelidir.

Yere yakın bir sebze olduğu için tüketilmeden iyice yıkanmalı sirkeli suda bekletilmelidir.


Faydaları:


1.
Kanı temizler
2. İdrar söktürür
3. Kanı üreden temizler
4. Sinir krizlerini ve beyin yorgunluğunu geçirir
5. Böbrek taşı ve kumunu döker
6. Semizotu şişmanlara kilo verdirir
7. Şeker hastalarının susuzluğunu azaltır
8. Semizotu içerdiği yüksek oranlı lifle kabızlığa iyi gelir
9. Diyet yapanlar için uygun bir sebzedir. Düşük kalorili olduğu için formda kalmaya yardımcı olur.
10. Geleneksel olarak ağrı kesici özelliği olduğuna inanılan semizotunun bu özelliği bilimsel araştırmalarca da ispatlanmıştır.
11. Yaşlılar ve midesi hassas olanlara faydalıdır.
12. Vücudu mikroplara ve gribe karşı korur
13. Sinirleri dinlendirip, uykunun düzene girmesine yardımcı olur
14. İçerdiği Omega 3 sayesinde kalp sağlığı için önemlidir.
15. Gut Hastalığına iyi geldiği yapılan çalışmalarda belirlenmiştir.



Bakınız,
http://www.kadimdostlar.com/Bitkiler_Dunyasi_Populer_Bitkiler_f124/Semizotu_Semizotugiller_Familyasindan_Bir_Bitki_t78325.html']Semizotu | Semizotugiller Familyasından Bir Bitki Olup Yaprakları Salata Olarak Ya Da Pişirilerek Yemeklerde Kullanılan Sebze - Kalbin Mucizesi... ' target='_blank'>Semizotu' class='bbc_url' title=''>http://www.kadimdostlar.com/Bitkiler_Dunyasi_Populer_Bitkiler_f124/Semizotu_Semizotugiller_Familyasindan_Bir_Bitki_t78325.html']Semizotu | Semizotugiller Familyasından Bir Bitki Olup Yaprakları Salata Olarak Ya Da Pişirilerek Yemeklerde Kullanılan Sebze - Kalbin Mucizesi...

#62
Hale

Hale

    Hayat nefeslerle sınırlı, sevgilerle sonsuzdur.

  • Yönetici
  • 49.690 İleti
  • Gender:Female
  • Location:İstanbul
  • Interests:Mustafa Kemal ATATÜRK, Türk Tarihi, Türk Dili, Türk Edebiyatı, Türk Kültürü.
11 Şifalı Yaz Bitkisi




Hangi yaz otu neye iyi geliyor?



Resmi ekleyen




Semizotu


Genetik bilimcilerin mucize olarak yorumladığı semizotu, kanı temizliyor, beyin yorgunluğunu alıyor. Sinir krizlerini önler. Mide ve bağırsak kanamalarında ve kanlı idrarda faydalıdır. Şeker hastalarının susuzluğunu giderir. İdrar söktürür. Kabızlığı giderir. Zayıflamaya faydalıdır. Dalak hastalıklarında şikayetleri geçirir. Uykusuzluk, sinirlilik ve zihin yorgunluğunda faydalıdır. Lapası, yanık ve apsede rahatlık verir. Saplarıyla birlikte yapraklarını kavurarak yemeğini yapabilir, salata olarak çiğ tüketebilirsiniz.


Rezene


Rezene, Ege Bölgesi pazarlarında bahar aylarında bol bulunan bir bitkidir. Rezene çayı özellikle gaz ve kramp ağrılarında, mide ve bağırsak rahatsızlıklarında kullanılır. Özellikle bebeklerin gazlı olduğu zamanlarda sık başvurulan bir ilaçtır rezene çayı. Öksürük ve soğuk algınlıklarında ve çocuklarda boğmaca hastalığı sırasında rezene çayı yararlıdır. Hıçkırık, bulantı, idrar yolları iltihabı, böbrek taşları gibi birçok durumda rezene çayı iyi gelir.


Kekik


Öksürük ve üst solunum yolları enfeksiyonları için kekik iyi gelir. 2 bardak kaynar su ve 1 kaşık kuru kekik ile yapılan dem de aynı amaçla kullanılabilir. Bu demden günde bir kaç kez olmak üzere bir çorba kaşığı içilirse, aynı zamanda nezle ve boğaz ağrısına iyi gelir. Bu bitkinin yabanisi de aynı amaçlar için kullanılabilir. Kalp çarpıntılarını keser. Yemeklerin bozulmasını önler. Bağırsak iltihabını iyileştirir. Salgı bezlerinin düzenli çalışmasını sağlar. Böbreklerde ve mesanedeki mikropları öldürür. Cinsel isteği kamçılar. Tansiyonu geçici olarak yükseltir.Hastalıklara karşı direnme gücünü artırır. Çocuklarda görülen kansızlığı giderir. Kan dolaşımını düzenler. Kekik suyu ile banyo romatizma ağrılarını giderir. Kandaki şeker miktarını azaltır. Kekik, aynı zamanda mikrop öldürücü kuvvet verici ve gaz çıkarıcıdır.


Adaçayı


Taze adaçayı yaprakları, ısırıklar ve sıyrıklar üzerine doğrudan uygulanabilir. Adaçayını kaynatarak değil, kaynar suya daldırarak çay yapın. Adaçayı, aşırı terlemesi olanlara iyi gelir. Menopoza geçiş döneminde estrojen gibi etki ederek menopoz belirtilerini (ateş basması, terleme gibi) hafifletir. Doğum kontrolü uygulayan ve emziren kadınların adaçayı kullanması sakıncalıdır: Gebe kalmayı kolaylaştırır, anne sütünü azaltır. Gebe kalma problemi olan kadınların adaçayını tercih etmeleri gerekir. Adet dönemi öncesi ağrıları olanlar için de adaçayı önerilir.


Oğul Otu/Melisa


Oğulotu, öncelikle uykuya dalma zorluklarında, huzursuzluk ve sinirlilik hallerinde, işlevsel kalp rahatsızlıklarında kullanılabilir. Aynı doğrultuda, sinirsel kaynaklı mide ve bağırsak rahatsızlıklarında da faydalıdır. Uykusuzluğa karşı hazırlanan çay, balla tatlandırılır ve yatmadan önce, sıcak içilir. Bitki çayının, soğuk algınlığına ve gribe karşı önlem olarak ta kullanılabilir. Çünkü oğul otu, organizmayı dengeler ve savunma gücünü artırır. Oğul otu ayrıca, mikrobik hastalıklara karşı da kullanılır. 2 ya da 3 çay kaşığı dolusu ince kıyılmış oğulotu, 1 bardak kaynar suyla haşlanır. 10 dakika kadar demlendikten sonra süzülür. Bitki kesinlikle kaynatılmamalıdır. İsterseniz bal ile tatlandırarak, günde 3 ya da 4 bardak çay gibi içebilirsiniz. Şeker hastalığınız varsa, tatlandırmadan içmelisiniz.


Fesleğen


Çok kokulu bir bitki olan fesleğen uçucu bir yağ olan fesleğen esansını içerir. Bu nedenle koku ve çeşni vermesi için yemeklere pişerken son anda katılır. Fesleğen mideyi yatıştırır. Balgam, gaz ve idrar söktürücüdür. Uyarıcı ve spazm çözücüdür. Baş ağrısını giderir. Fesleğen ayrıca öksürüğü keser. Sinirleri güçlendirici etki yapar. Bu etkilerinin sağlanması için de, fesleğen tohumlarının kaynar su içinde 15-20 dakika süreyle demlendirilmesiyle hazırlanan karışım günde iki kez alınabilir. Ayrıca domatesli makarnada sos olarak kullanılır, salatalarda da tüketilmesi tavsiye edilir.


Reyhan


Yaprakları güzel kokan bir çeşit süs bitkisidir. Öksürük kesicidir. Hazımsızlığı ve bağırsak gazlarını giderir. Yemek ve salatalarda tatlandırıcı olarak kullanılır. İştah açıcıdır. Baş dönmesini durdurur. Arı sokmasında faydalıdır. Ağız yaralarını tedavi eder. Esans yapımında da kullanılır.


Biberiye


Kokulu bir bitkidir. Özellikle kan dolaşımı hastalıklarına, romatizma ve astım hastalıklarına, mide ve bağırsak gazlarına karşı kullanılır. Ağır yemeklerden sonra içildiğinde sindirimi kolaylaştırır. Ayrıca bronşit, öksürük, migren, gastrit, baş ağrısı, ağrılı adet, düşük tansiyon, kabızlık, safra kesesi taşı, ishal ve karaciğer rahatsızlıklarına da iyi gelir. Hoş bir tat vermesi açısından biberiye çayına bir parça da kabuk tarçın atabilirsiniz.


Deniz börülcesi


Deniz kıyısına yakın yerlerde yetişir. Tuzlu, ekşi ama lezzetli bir bitki olarak bilinir. İyotlu topraklarda yetiştiğinden guatr hastalığına iyi gelir. Zeytinyağı ve limon sosuyla salatası yapılarak tüketilir.


Kapari


Evliya Çelebi'nin 400 yıl önce keşfettiği bu bitki, turşusuyla biliniyor. İştah açıcıdır. Bezelye büyüklüğündeki tomurcukları protein, vitamin ve mineraller açısından zengindir. Taze iken toplanır. Sirke ve tuz ile terbiyelendikten sonra tüketilir. Kaparinin dal uçları, tomurcukları, meyveleri gıda sektöründe, yaprakları sertleşmiş dalları, kökleri ilaç, boya ve kozmetik sanayiinde kullanılır.


Isırgan


Isırgan otu, birçok rahatsızlığa iyi gelen ve bahçelerde bol miktarda yetişen bir ottur. İdrar artırıcı, ödem çözücü, kan temizleyici, kan yaptırıcı, iltihap giderici, demir eksikliğini giderici ve organizmayı uyarıcı nitelikleri vardır. Temel niteliklerden ötürü romatizma ve gut, romatizmal eklem deformasyonları, böbrek ve idrar yolları iltihabı, teşhis edilemeyen şiddetli baş ağrıları, prostat büyümesi, mide ve bağırsak ülseri, böbrek ve safrakesesi taşı, güçsüzlük ve bitkinlik halleri, kansızlık ve alyuvarlar eksikliği, demir eksikliği, tüm alerjik rahatsızlıklar (bahar nezlesi dahil), egzama, ergenlik sivilceleri ve fistüllere karşı etkilidir.


Bakınız,
http://www.kadimdostlar.com/Bitkiler_Dunyasi_Populer_Bitkiler_f124/11_Sifali_Yaz_Bitkisi_Hangi_Yaz_Otu_Neye_iyi_Gel_t78595.html']11 Şifalı Yaz Bitkisi | Hangi Yaz Otu Neye İyi Geliyor?' target='_blank'>11' class='bbc_url' title=''>http://www.kadimdostlar.com/Bitkiler_Dunyasi_Populer_Bitkiler_f124/11_Sifali_Yaz_Bitkisi_Hangi_Yaz_Otu_Neye_iyi_Gel_t78595.html']11 Şifalı Yaz Bitkisi | Hangi Yaz Otu Neye İyi Geliyor?

#63
Hale

Hale

    Hayat nefeslerle sınırlı, sevgilerle sonsuzdur.

  • Yönetici
  • 49.690 İleti
  • Gender:Female
  • Location:İstanbul
  • Interests:Mustafa Kemal ATATÜRK, Türk Tarihi, Türk Dili, Türk Edebiyatı, Türk Kültürü.
Resim Linkleri Ve Konu İçeriği Düzenlenmiştir.

#64
Hale

Hale

    Hayat nefeslerle sınırlı, sevgilerle sonsuzdur.

  • Yönetici
  • 49.690 İleti
  • Gender:Female
  • Location:İstanbul
  • Interests:Mustafa Kemal ATATÜRK, Türk Tarihi, Türk Dili, Türk Edebiyatı, Türk Kültürü.

Şifalı Bitkiler

 

Pırasa

 

 

nGIlNL.png

 

 

Faydaları

 

Pırasanın faydaları saymakla bitmiyor. İşte bunların cevabı...

 

Sarımsak ve soğanla yakın akraba olan pırasa “allium” ailesindendir. Pırasa, pek çok kişi için “olmasa aramam” kategorisinde bulunmasına karşın, uzmanların sağlığa faydaları nedeniyle daha sık tüketilmesini önerdiği gıdalar arasında yer alıyor. Ayrıca diyet yapıyorsanız 1 adet pırasanın (bütün) sadece 50 kalori olduğunu hatırlatmak isterim. Sindirimi düzenleyen besin lifi bakımından da oldukça zengin olan pırasa aynı zamanda A, C, K ve B6 vitaminleri için çok iyi bir kaynak. Pırasanın tek dezavantajı yüksek oranda sodyum içermesi. Tükettiğiniz sodyum oranına dikkat ediyorsanız çok fazla pırasa yememelisiniz.

 

 

pirasa1.jpg

 

 

Pırasanın Faydaları Nelerdir?

 

Damarlar: Damarları koruduğu pek çok araştırmayla belgelenen “kaempferol” adlı flavonid pırasada bol miktarda bulunur. Bu bileşen, damar astarlarını aşırı aktif oksijen moleküllerine ve tahribata yol açan diğer faktörlere karşı korur. Bazı çalışmalarda, “kaempferol”ün nitrik oksit üretimini arttırarak damaları rahatlattığı yönünde sonuçlar elde edilmiştir. Pırasa bu özelliği ile yüksek tansiyonu düşürmek için tüketilebilecek sebzeler arasında yer almaktadır.

 

Folat: Pırasa, bioaktif bir folat olan “5-methyltetrahydrofolate” içerir. Özellikle gebelik döneminde öne çıkan bir vitamin olmasının yanı sıra folat, kalp ve damar hastalıklarının önünü açan “homosistein” adlı amino asidin seviyesinin düşmesine katkıda bulunur.

 

Antioksidan: Pırasa, güçlü bir antioksidan olan “polifenol” içerir. Bu antioksidanlar vücudumuzda bulunan ve çeşitli kronik hastalıklara zemin hazırlayan serbest radikallere karşı koruma sağlamaktadır.

Vitamin ve Mineraller: K, A, C, B6 vitamini, manganez ve demir mineralleri bakımından zengin olan pırasa vücudumuza enerji sağlamaktan, kemik ve doku gelişimine katkıda bulunmaya kadar pek çok işe yarar.

 

Kemik Sağlığı: Kemik sağlığı ve kan akışının düzenlenmesinde önemli bir rol oynayan K vitamini pırasada bol miktarda bulunmaktadır. 100 gram pırasa neredeyse günlük K vitamini ihtiyacının yarısını karşılamaya yeter. K vitamini, kemik sağlığı için kritik bir öneme sahip olan “osteocalcin” adlı proteini aktive eder.

 

Göz Sağlığı: Pırasada bulunan “lutein ve zeaxanthin” adlı bileşenler göz hücrelerini oksidadif strese karşı korur. Amerikan Optometri Birliği pırasanın yanı sıra kale, ıspanak, bezelye ve brokoliyi, ilerleyen yaşa bağlı olarak görülen katarakt riskini azaltmak için tüketilmesi gereken gıdalar arasında gösteriyor.

 

 

http://www.sozcu.com...campaign=saglik






0 Kullanıcı konuyu okuyor

0 Kullanıcı, 0 Misafir, 0 Kayıtsız kullanıcı