İçeriğe git

Welcome to Kadim Dostlar ™ Forum
Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more. This message will be removed once you have signed in.
Login to Account Create an Account
Resim

Kurufasulye l Çayeli Usulü

- - - - -

  • Yanıtlamak için lütfen giriş yapın
Bu konuya henüz cevap yazılmadı

#1
Hale

Hale

    Hayat nefeslerle sınırlı, sevgilerle sonsuzdur.

  • Yönetici
  • 49.689 İleti
  • Gender:Female
  • Location:İstanbul
  • Interests:Mustafa Kemal ATATÜRK, Türk Tarihi, Türk Dili, Türk Edebiyatı, Türk Kültürü.
MALZEMELER


Islatılması için:

Yarım kilogram kuru fasulye
2 su bardağı süt
1 çay kaşığı toz şeker
Yarım litre su

Sosu için:

Yarım kilogram yağsız kuşbaşı et,
1 çorba kaşığı salça,
1 çay kaşığı karabiber,
1 paket tere yağ (500 gr.)
Bir çay kaşığı tuz

HAZIRLANMASI

Birgün önceden fasulye tencereye koyulur, içersine yarım litre su, iki subardağı süt, 1 çay kaşığı toz şeker ilave edilir ve ertesi güne kadar bekletilir.
Ertesi gün fasulyenin akşamki suyu dökülür ve aynı ölçüdeki yeni su ve süt koyulup çok kısık ateşte fasulyeler yumuşayıncaya kadar haşlanır.

Sosu için :

Et tencereye koyulur suyunu salıp çekinceye kadar pişirilir.Tereyağı ilave edilerek kavrulur, salça ve karabiber, ilave edilir.
Haşlanan fasulyenin üzerine hazırlanan sos ilave edilir, tuzu koyulur ve on dakika daha kaynatılır.
Fırın 150 derecede ısıtılır veTencerenin ağzı folyo ile kapatılarak 30 dakika fırında pişirilir. Fırın kapatıldıktan sonra da kapağını açmadan 20 dakika kadar dinlendirilir. Sıcak servis yapılır.





0 Kullanıcı konuyu okuyor

0 Kullanıcı, 0 Misafir, 0 Kayıtsız kullanıcı