İçeriğe git

Welcome to Kadim Dostlar ™ Forum
Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more. This message will be removed once you have signed in.
Login to Account Create an Account
Resim

Yemeğe Lezzet Katan Baharatlar

- - - - -

  • Yanıtlamak için lütfen giriş yapın
Bu konuya 2 yanıt gönderildi

#1
berasu

berasu

    KD ™ Yeni Tanıdık

  • Dost
  • 47 İleti
  • Gender:Female
  • Location:BURSA
TARHUNOTU
Özellikle salatalarda kullanılır.Yavan yemeklere lezzet katar. Tarhunotu güzel kokusuyla
tuz, biber ve sirkenin yerini tutabilir.

KİMYON
Bazı köfte çeşitlerine, çorbalara, soslara ve yemeklere lezzet veren bu baharat
aynı zamanda sindirimi kolaylaştırır.

YENİBAHAR
Bazı sıvıyağ ile hazırlanan dolmalarda ve sıcak yemeklerde arzuya kullanılır.

ASPİR
Bazı pilav,sebze ve salata çeşitlerinde kullanılır. Değişik bir lezzet ve kokuya sahiptir.

ZENCEFİL
Özel soslu yemeklere lezzet katması için kullanılır Hoş bir tat ve koku katar.

KİŞNİŞ
Bazı soğanlı yemeklere, çerkeztavuğuna (cevizli sosuna), bisküvilere ekmeklere ve meyve
kompostosuna arzuya göre katılır.

FESLEĞEN
Çorba, domatesli soslar, kuzu, dana, balık etleri, lahanalı yemekler ve yeşil salatalara lezzet
vermek için kullanılır

KIRMIZIBİBER
Hertürlü yağlı yemeğe tat ve renk verir. Acı ve taze biberler kurutularak hazırlanır.
Arzuya göre kullanılır.

SUSAM
Özellikle hamur işleri ve tatlılarda kullanılır. Hem görünümü zenginleştirir,hem de lezzet katar.

KEKİK
Sebze çorbalarına, etlere,bazı dolmalık harçlara,domatesli soslara ve yumurtalı yemeklere
farklı bir lezzet verir.

ÇÖREKOTU
Pişirmeden önce ekmeklerin, çöreklerin üzerine serpilir. Hoş bir görüntü ve lezzet verir.

TARÇIN
Özellikle sütlü tatlılara hem hoş bir görünüm, hem de lezzet katar.

KARANFİL
Bazı tatlılarda, etsuyu, çorba ve balıklarda kullanılır. Özellikle baharatlı yemeklere
hoş bir lezzet katar.

ADAÇAYI
Haşlanmış sebzelere, dolmalık harçlara ve et yemeklerinden sotelere farklı bir lezzet katar.

DEREOTU
Salatalara, sıvıyağ ile pişen bazı soğuk yemeklere tat ve koku verir.

ROKA
Genellikle çiğ olarak salata yapılır. Balığın yanında tercih edilen vazgeçilmez bir lezzettir.

MAYDANOZ
Tatlılar hariç salata, çorba dahil her türlü yemeğe, zevke göre istenilen miktarda konabilir.
Yaprakları bol miktarda C vitamini içerir.

NANE
Çeşitli salatalara,sebze ve et yemeklerine, soslara, serinletici içeceklere ve çeşitli bitkisel
çayların karışımına güzel bir lezzet katar.

TERE
Genellikle çiğ olarak salatalara katılır. Kendine özgü hoş bir lezzeti vardır.
İştah açtığı ve hazmı kolaylaştırdığı bilinir.

DEFNE
Çorbalara, soslara; et, balık, deniz mahsüllerine ve bazı sebzeli yemeklere pişerken
konulduğunda farklı bir lezzet elde edilir.

#2
Sema

Sema

    Ne Mutlu Türküm Diyene!!

  • Yönetici
  • 5.470 İleti
  • Gender:Female
  • Interests:Mustafa Kemal ATATÜRK, Türk Tarihi, Türk Edebiyatı, Türk Kültürü, Ülke Gündemi, Siyaset ve Köşe Yazıları...
Tek kullanmadığım TARHUNOTU :2) Ama digerlerini kullanırım.. Ve gercekten Yemeğe ve Salataya ayrı bir tat veriyorlar.. Paylaşım için teşekkürler berasu :sema:

#3
Erkan

Erkan

    Sanki Çok Önemli Kararlar Alacak Gibiyim Ama, Du Bakalım ?

  • Yönetici
  • 5.701 İleti
  • Gender:Male
Ben yemekler konusunda biraz anormal'im :deli:

Başkaları soslu baharatlı yemekler sever, ben ise tamamen sade şeyler seviyorum :blink:

Paylaşım için teşekkürler Berasu :)




0 Kullanıcı konuyu okuyor

0 Kullanıcı, 0 Misafir, 0 Kayıtsız kullanıcı