merhaba; 27 yaşındayım a.ö.f 3. sınıf öğrencisiyim bu sene 2 sene üst üste sınıfta kaldım...liseden sonrada askerliğimi tecil ettirmiştim a.ö.f ye kayıt olmadan önce) ben okulu bitirmek istiyorum böyle bir şansım varmı? yoksa 28 yaşımda sanıyorum yoklama kaçağı ve 29 dada asker kaçağımı olmuş oluyorum ve eğer böyle olur ise 29 yaşına kadar yakalanmadan okulu bitirsem bu durumdan ötürü ceza alırmıyım...birde şunu sormak istiyorum yoklama kaçağı durumunda polis evimemi gelir yada özel olarak aramayamı başlar...mesela sınava girdiğim okuldan alıp götürürler mi?
Kötü olmuş

Tecil hakkın olmadığını biliyorsun zaten

Tecilin olmayacağı içi yoklamanı yaptırmalısın 31 Ekim'e kadar yani bu ayın sonuna kadar.
Yaptırmazsan yoklama kaçağı olursun.
Şuben adresinin bağlı bulunduğu kaymakamlığa yazı yazar yoklama kaçağı olduğuna dair.
Ayrıca, evine de yoklama kaçağı olduğuna dair belge gelir.
Kaymakamlık bağlı olduğun mahallenin karakoluna gönderir yazıyı...
Ayrıca GBT listelerine de eklenirsin...
İşte bu süreçte evine polis gelir...
Bu süre bazen 6 ay bazen de yıllarca sürer...
Yoklama kaçaklığından sonraki aşama ise bakayalıktır.
Sen yoklamanı yaptırmamış olsan bile şuben seni askere sevkeder...
Bu da takip eden yıl içinde yerli askerlik şubenin askere sevkettiği dönemdir...
Bu sevk döneminde birliğine teslim olmazsan -2008 içindedir bu da- bakaya kalırsın.
Ben bu suçlardan dolayı hapis cezası duymadım. Ama para cezası var 1000 YTL'den fazla...
Ayrıca; bakaya kaldıktan sonra üniversiteyi kazansan dahi -normal şartlarda- tecil alamazsın.
Saygılar...