İçeriğe git

Welcome to Kadim Dostlar ™ Forum
Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more. This message will be removed once you have signed in.
Login to Account Create an Account
Resim

İrmikli Elma Kompostosu - Alkolsüz İçecek

- - - - -

  • Yanıtlamak için lütfen giriş yapın
Bu konuya henüz cevap yazılmadı

#1
Hale

Hale

    Hayat nefeslerle sınırlı, sevgilerle sonsuzdur.

  • Yönetici
  • 49.690 İleti
  • Gender:Female
  • Location:İstanbul
  • Interests:Mustafa Kemal ATATÜRK, Türk Tarihi, Türk Dili, Türk Edebiyatı, Türk Kültürü.
:kadim: İrmikli Elma Kompostosu



Kullanılan Malzemeler


* 30 gr. limon kabuğu rendesi
* 10 gr. tereyağı
* 125 ml. süt
* 2 adet ekşi elma
* 1 adet limon
* 700 ml. üzüm suyu
* 700 ml. açık renk elma suyu
* 4 adet kakule
* 60 gr. toz şeker
* 75 gr. mısır unu
* 50 gr. irmik
* 1 adet yumurta
* 1 adet yumurta sarısı
* muskat
* tuz



Yapım Şekli


* Elmayı çabucak soymak için soyucu bıçak kullanın. Bıçağın sivri ucuyla elmanın istenmeyen yerlerini oyarak çıkarmanız daha pratik bir çözüm olacaktır.


Hazırlanışı:


* Limonu sıcak suda yıkayın ve kabuğunu rendeleyin. Limonun suyunu sıkın. Limon kabuklarını, suyunu, kakuleleri, toz şekeri, üzüm ve elma sularını bir tencereye koyup ağzı kapalı 5 dakika düşük ısıda pişirin.

* Elmaların kabuklarını soyun ve çekirdeklerini çıkartın ve 0,5 cm. aralıklarla dilimledikten sonra üzerlerine hemen 45 ml. limon suyu sürün. Elmaları kaynamakta olan kompostonun içine ekleyin ve soğumaya bırakın.

* Süt, tereyağı, limon kabuları, bir tutam tuz ve muskatı bir tavada karıştırın. İrmiği ve mısır ununu ekleyip dibini tutturmadan topak topak olana dek karıştırın. Bir kaba koyun ve önce yumurtayı daha sonra da yumurta sarısını ekleyip iyice karıştırın.

* Bir tencereye su koyup yeterince tuz atın ve kaynamaya bırakın. Su kaynayınca ateşi kısın ve ıslak yemek kaşığıyla irmikten kaşık kaşık lokmalar alıp sıcak suya atın.

* Lokmaların su üzerine çıkmasını bekleyin ve kevgirle alıp kompostonun içinde servis yapın.





0 Kullanıcı konuyu okuyor

0 Kullanıcı, 0 Misafir, 0 Kayıtsız kullanıcı