İçeriğe git

Welcome to Kadim Dostlar ™ Forum
Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more. This message will be removed once you have signed in.
Login to Account Create an Account
Resim

Kahve Çeşitleri | Kahve İsimleri Ve Anlamları

- - - - -

  • Yanıtlamak için lütfen giriş yapın
Bu konuya henüz cevap yazılmadı

#1
Hale

Hale

    Hayat nefeslerle sınırlı, sevgilerle sonsuzdur.

  • Yönetici
  • 49.690 İleti
  • Gender:Female
  • Location:İstanbul
  • Interests:Mustafa Kemal ATATÜRK, Türk Tarihi, Türk Dili, Türk Edebiyatı, Türk Kültürü.
Kahve Çeşitleri



Resmi ekleyen



Arabica


Kahve ağaçları içerisinde kıymetli olanı. Diğeri ise Robusta.



Cafe Americano


Tek ya da çift ölçü (single-double shot) espresso ile sıcak suyun bir kahve bardağı (kupa) dolduracak kadar karışımı.



Capuccino


Espresso üzerine eşit miktarda buharlı ve köpüklü süt (yaş capuccino) veya sadece köpüklü süt (kuru capuccino) konması ile elde edilen kahve.



Krema


Espresso hazırlandığı zaman üzerinde oluşan karamel renkli tabaka. Espresso'nun doğru yapıldığının kanıtı.


Doppio=double shot


14 gram kahve ile yapılan iki ölçü espresso (Espresso için 7 g. Kahve kullanılır).



Espresso


Koyu fırınlanmış ve taze çekilmiş kahve çekirdeklerinin (7 gram) yüksek basınçlı su buharı ile içeriklerinin açığa çıkması. Bu işlem 30 saniyeden kısa sürede olmalıdır.



Espresso con Panna


Üzerine süt kreması konmuş espresso.


Espresso Grande


Büyük bardakta servis yapılan espresso.


Latte


Bir ya da iki ölçü espresso üzerine sıcak buharla muamele edilmiş süt.


Macchiato


Espresso üzerine az miktarda sıcak süt köpüğü konması veya cam bardakta buharlı sütün üzerine yavaşça espresso konması.


Mocha


Latte'ye çikolata eklenmesi; üzerine krema konabilir. Aynı zamanda Yemen'de bir bölge adı.


Moka


Özellikle İtalya'da kullanılan espresso aleti. 2 parçalı ve bu iki parça arasında filtre var. Alt kısma su konuyor, filtreye ise kahve konduktan sonra ocak üzerine yerleştiriliyor. Alttaki su ısındıkça buharı kahveden geçerek üstteki haznede kahve birikiyor. Muhtemelen Mocha'dan türemiş.


Ristretto

Çok az su kullanılarak elde edilen koyu espresso.





0 Kullanıcı konuyu okuyor

0 Kullanıcı, 0 Misafir, 0 Kayıtsız kullanıcı