İçeriğe git

Welcome to Kadim Dostlar ™ Forum
Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more. This message will be removed once you have signed in.
Login to Account Create an Account
Resim

Hint Mutfağı | Tatlıdan Tavuğa Kadar Tüm Yemeklerin Baharatla Yapılan Bol Baharatlı Yiyeceklerin Olduğu Yemeklerden Oluşan Mutfak - Hint Baharatları Listesi

- - - - -

  • Yanıtlamak için lütfen giriş yapın
Bu konuya henüz cevap yazılmadı

#1
Hale

Hale

    Hayat nefeslerle sınırlı, sevgilerle sonsuzdur.

  • Yönetici
  • 49.144 İleti
  • Gender:Female
  • Location:İstanbul
  • Interests:Mustafa Kemal ATATÜRK, Türk Tarihi, Türk Dili, Türk Edebiyatı, Türk Kültürü.
Hint Mutfağı



Hint mutfağı, genellikle bol baharatlı yemeklerden oluşan bir mutfaktır.

Tatlıdan tavuğa kadar tüm yemekler baharatlıdır. Tatlılar tarçın ağırlıklı ve tavuklar köri ağırlıklıdır. Hinduluk dini yüzünden fazla dana eti kullanılmaz. Tavuk eti ağrlıktadır.



Resmi ekleyen



Kuzey Hindistan thalisi




Aslında köri denilen bir baharat yoktur. "Köri"ler yemeğe göre değişiklik sergilemektedir. Örneğin bir tavuk ya da bir sebze yemeğinin "köri"si farklı olabilir. Hindistan'da bir restorana gidip Köri istersenizi kimse bir şey anlamaz. Genelde yemeğin sosunda "gravy" ya da "köri" denilmektedir. Diğer bütün yemekler gibi bunun adı bölgeden bölgeye değişebilmektedir.


Kuzey Hint Mutfağı


Pencap mutfağı ile Babür saray mutfağının etkisi görülmektedir. Chapati, Naan ve Roti gibi ana yemekleriyle birlikte Dahi (yoğurt), Panīr (peynir) ve Ghee (tereyağı) gibi süt ürünleri, baharat olarak Kimyon, Kişniş, Tarçın ve Kakule kullanılmaktadır.


Hint Baharatları Listesi


Bu liste Hint Mutfağında genelde kullanılan baharatları sıralar.


Hint baharatları genellikle bir yağlı tavada ısıtılarak tatları güçlendirilir.


• Aadrak (zencefil)
• Aamchoor powder (mango tozu)
• Ajmoda (maydanoz)
• Ajumd (kereviz tohumu)
• Anardana (nar tohumu)
• Badam (badem)
• Chakra Phool (yıldız anason)
• Dalchini/Taj (tarçın)
• Dhania (kişniş)
• Elaichi (kakule)
• Garam Masala (çok meşhur bir baharat karışımı)
• Gulab Jal (gül suyu)
• Haldi/haldi (zerdeçal)
• Hing (çakşır otu)
• Imli (demirhindi)
• Jaiphal (muskat)
• Jeera (kimyon)
• Jethimadh (meyan tozu)
• Kaju (kaju)
• Kali Mirch (kara biber)
• Kalonji (çörek otu tozu)
• Kasoori Methi (kurumuş çemen otu yaprakları)
• Kebab Cheeni (yeni bahar)
• Kesar/Zaafraan (safran)
• Khajur (hurma)
• Lahsun (sarımsak)
• Lal Mirch (acı biber)
• Lavang (karanfil (baharat))
• Mausammi (tatlı limon)
• Menthulu (Fenugreek Seeds)
• Methi leaves (çemen otu yaprağı)
• Methi seeds (çemen otu tohumu)
• Nimbu (limon)
• Pudina (Nane)
• Rai (kara hardal tohumu)
• Saunf/Sanchal (rezene)
• Shahi Jeera (kara kimyon tohumu)
• Sirka (sirke)
• Soa sag (dere otu)
• Suwa/Shopa (anason)
• Tartri (sitrik asit)
• Til (susam)


Ekmekler



Resmi ekleyen



Chappati


Resmi ekleyen



Naan


Resmi ekleyen



Roti


Resmi ekleyen


Puri






0 Kullanıcı konuyu okuyor

0 Kullanıcı, 0 Misafir, 0 Kayıtsız kullanıcı