İçeriğe git

Welcome to Kadim Dostlar ™ Forum
Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more. This message will be removed once you have signed in.
Login to Account Create an Account
Resim

Yalancı Suşi Tarifi | Pazı Yaprağı, Pirinç Ve Havuçla Kolayca Hazırlanan, Hem Lezzeti Hem De Sunumuyla Beğeni Toplayan Yalancı Suşi Tarifi

- - - - -

  • Yanıtlamak için lütfen giriş yapın
Bu konuya henüz cevap yazılmadı

#1
Hale

Hale

    Hayat nefeslerle sınırlı, sevgilerle sonsuzdur.

  • Yönetici
  • 49.690 İleti
  • Gender:Female
  • Location:İstanbul
  • Interests:Mustafa Kemal ATATÜRK, Türk Tarihi, Türk Dili, Türk Edebiyatı, Türk Kültürü.
Yalancı Suşi Tarifi



Pazı yaprağı, pirinç ve havuçla kolayca hazırlanan, hem lezzeti hem de sunumuyla beğeni toplayan yalancı suşi tarifi


Resmi ekleyen


Malzemeler:

• 10 adet pazı yaprağı
• 1 çay bardağı pirinç
• 1,5 çay bardağı su
• 1 tatlı kaşığı sıvıyağ
• 2 adet orta boy havuç
• 1 çay kaşığı karabiber
• Damak tadınıza göre tuz

Sosu için:

• 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
• Yarım limonun suyu
• Damak tadınıza göre tuz, pul biber, karabiber

Hazırlanışı:

• Pazı yapraklarını bol suyla yıkayıp süzün.
• Orta boy tencereyi suyla doldurup kaynamaya bırakın.
• Kaynayan suya pazı yapraklarını ekleyip 3 dakika haşlayın.
• Haşlanan pazıları süzüp soğuk suyun altına tutun ve süzülmeye bırakın.
• Havuçları dikey olarak kesip yumuşayıncaya kadar haşlayın.
• Pilav tenceresine sıvıyağ alıp kızdırın.
• Üzerini pirinci ekleyip 3 dakika kavurun.
• Su, karabiber ve tuzunu ekleyip kısık ateşte pirinç suyunu çekene kadar pişirin.
• Pazı yapraklarını düz bir zemine serin.
• Üzerini pirinçli harçla kaplayın.
• Tam ortasına bir parça havuç koyun.
• Pazı yaprağını sıkıca sarın.
• 2 cm kalınlığında parçalara kesip servis tabağına alın.
• Sosunu hazırlamak için gerekli malzemeleri kâsede karıştırın.
• Sosu suşilerin üzerinde gezdirin.
• Soğuk servis yapın.

Afiyet olsun.





0 Kullanıcı konuyu okuyor

0 Kullanıcı, 0 Misafir, 0 Kayıtsız kullanıcı