İçeriğe git

Welcome to Kadim Dostlar ™ Forum
Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more. This message will be removed once you have signed in.
Login to Account Create an Account
Resim

Fırında Kabak Mücver | Kabak Mücver; Hem Çok Pratik Hem De Sağlıklı, Çünkü Kızartılmıyor

- - - - -

  • Yanıtlamak için lütfen giriş yapın
Bu konuya henüz cevap yazılmadı

#1
Hale

Hale

    Hayat nefeslerle sınırlı, sevgilerle sonsuzdur.

  • Yönetici
  • 49.690 İleti
  • Gender:Female
  • Location:İstanbul
  • Interests:Mustafa Kemal ATATÜRK, Türk Tarihi, Türk Dili, Türk Edebiyatı, Türk Kültürü.
Fırında Kabak Mücver


Kabak mücver; hem çok pratik hem de sağlıklı, çünkü kızartılmıyor. Eğer kabak dolması yaptıysanız oyduğunuz kabakların içini de mücver yaparak değerlendirebilirsiniz.


Resmi ekleyen


Malzemeler:

• 4 orta boy kabak
• 1 küçük boy soğan
• Yarım çay bardağı zeytinyağı
• 3 yumurta
• 1 çay bardağı un
• 1 paket kabartma tozu
• Yarım çay kaşığı pul biber
• Yarım çay kaşığı karabiber
• Damak tadınıza göre tuz
• Çeyrek demet dereotu

Hazırlanışı:

• Kabakların kabuklarını soyup rendeleyin.
• Soğanı küçük küçük doğrayın.
• Dereotunu incecik kıyın.
• Karıştırma kabına yumurtaları alıp iyice çırpın.
• Tüm malzemeleri ekleyip iyice karıştırın.
• Orta boy tepsiyi yağlayıp karışımı içine boşaltın.
• Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 30 dakika kadar pişirin.
• Arzuya göre sarımsaklı yoğurtla servis yapın.

Afiyet olsun.





0 Kullanıcı konuyu okuyor

0 Kullanıcı, 0 Misafir, 0 Kayıtsız kullanıcı