İçeriğe git

Welcome to Kadim Dostlar ™ Forum
Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more. This message will be removed once you have signed in.
Login to Account Create an Account
Resim

Salsa Sosu Tarifi | Patates Cipsi, Et Yemeklerinin Yanında Sunabileceğiniz Ya Da Ekmeğin Üzerine Sürerek Yiyebileceğiniz Salsa Sosu Tarifi

- - - - -

  • Yanıtlamak için lütfen giriş yapın
Bu konuya henüz cevap yazılmadı

#1
Hale

Hale

    Hayat nefeslerle sınırlı, sevgilerle sonsuzdur.

  • Yönetici
  • 49.690 İleti
  • Gender:Female
  • Location:İstanbul
  • Interests:Mustafa Kemal ATATÜRK, Türk Tarihi, Türk Dili, Türk Edebiyatı, Türk Kültürü.
Salsa Sosu Tarifi



Patates cipsi, et yemeklerinin yanında sunabileceğiniz ya da tek başına ekmeğin üzerine sürerek yiyebileceğiniz salsa sosu tarifi


Resmi ekleyen


Malzemeler:

• Yarım kilo domates
• 1 yemek kaşığı domates salçası
• 1 adet soğan
• 2 diş sarımsak
• 4 adet sivri biber turşusu
• 1 yemek kaşığı ince kıyılmış maydanoz
• 3 yemek kaşığı zeytinyağı
• 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
• Yarım çay kaşığı kimyon
• 1 çay kaşığı toz şeker
• Yarım çay kaşığı tuz
• Yarım çay kaşığı kekik
• Yarım çay kaşığı kişniş

Hazırlanışı:

• Domatesin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın.
• Sarımsak, soğan ve biber turşusunu incecik doğrayın.
• Küçük boy bir tencereye zeytinyağını alıp kızdırın.
• Tüm malzemeleri tencereye ilave edip karıştırın.
• Orta dereceli ateşte sürekli karıştırarak 10 dakika pişirin.
• Pişen sosu derin bir kâseye alın.
• 2 saat oda sıcaklığında beklettikten sonra servis yapın.

Not:

• Salsa sosun kıvamı pişerken çok koyulaşırsa inceltmek için yarım çay bardağı sıcak su ilave edebilirsiniz.

Afiyet olsun.





0 Kullanıcı konuyu okuyor

0 Kullanıcı, 0 Misafir, 0 Kayıtsız kullanıcı