İçeriğe git

Welcome to Kadim Dostlar ™ Forum
Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more. This message will be removed once you have signed in.
Login to Account Create an Account
Resim

Taze Bakla Kavurması | Bakla Sevenler İçin Soğuk Yenilebilecek Bakla Kavurmasının Hazırlanması Da Çok Pratik

- - - - -

  • Yanıtlamak için lütfen giriş yapın
Bu konuya henüz cevap yazılmadı

#1
Hale

Hale

    Hayat nefeslerle sınırlı, sevgilerle sonsuzdur.

  • Yönetici
  • 49.690 İleti
  • Gender:Female
  • Location:İstanbul
  • Interests:Mustafa Kemal ATATÜRK, Türk Tarihi, Türk Dili, Türk Edebiyatı, Türk Kültürü.
Taze Bakla Kavurması



Bakla sevenler için, yaz ayarlında soğuk yenilebilecek bir yemek olan bakla kavurmasının hazırlanması da çok pratik!



Resmi ekleyen



Malzemeler:


• 1 kg bakla
• 1 adet limon suyu
• 2 yemek kaşığı dolusu un
• 2 adet orta boy soğan
• 1 çay bardağı zeytinyağı
• 2 adet kesmeşeker
• 1 çay kaşığı tuz
• 2 su bardağı sarımsaklı yoğurt
• 2 demet dereotu


Hazırlanışı:


• Baklaları yıkadıktan sonra, fasulye gibi saplarını keserek ayıklayın. Birer santim genişliğinde doğrayın.
• 5 bardak soğuk suya limon suyunu ve unu katın, baklaları kararmaması için bu karışımda bekletin.
• Bir tencerede soğanları zeytinyağında kavurun.
• Üzerine suyunu süzdüğünüz baklaları ilave edin. Ocağın altını kısın ve sık sık karıştırarak 4-5 dakika kavurun.
• Üzerine şeker, tuz ve 1 bardak sıcak su ilave edin. Kısık ateşte, ara sıra karıştırarak, baklalar suyunu çekip yumuşayana kadar pişirin.
• Ocaktan alıp soğumasını bekleyin. Servis tabağına alın. Üzerine ince kıyılmış dereotunu serpin.
• Sarımsaklı yoğurdu ister yanında, ister üstüne dökerek servis yapın.


Afiyet olsun!





0 Kullanıcı konuyu okuyor

0 Kullanıcı, 0 Misafir, 0 Kayıtsız kullanıcı