İçeriğe git

Welcome to Kadim Dostlar ™ Forum
Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more. This message will be removed once you have signed in.
Login to Account Create an Account
Resim

Mantarlı Biftek | Akşam Yemeklerinizde, Patates Püresi Ve Közlenmiş Biberle Servis Yapabileceğiniz Mantarlı Biftek Tarifi

- - - - -

  • Yanıtlamak için lütfen giriş yapın
Bu konuya henüz cevap yazılmadı

#1
Hale

Hale

    Hayat nefeslerle sınırlı, sevgilerle sonsuzdur.

  • Yönetici
  • 49.690 İleti
  • Gender:Female
  • Location:İstanbul
  • Interests:Mustafa Kemal ATATÜRK, Türk Tarihi, Türk Dili, Türk Edebiyatı, Türk Kültürü.
Mantarlı Biftek



Akşam yemeklerinizde, patates püresi ve közlenmiş biberle servis yapabileceğiniz mantarlı biftek tarifi.



Resmi ekleyen



Malzemeler:


• 4 adet dana biftek
• 1 adet kuru soğan
• Yarım kilo mantar
• 2 yemek kaşığı sıvıyağ
• 2 diş sarımsak
• 1 tatlı kaşığı kekik
• Damak tadınıza göre tuz


Hazırlanışı:


• Orta derinlikte bir tavaya biftekleri alın.
• Kısık ateşte kendi suyuyla pişirin.
• Ayrı bir tavaya sıvıyağı alıp kızdırın.
• Soğanın kabuğunu soyup yemeklik doğrayın ve tavaya ilave edin.
• Soğanın rengi değişene kadar kavurun.
• Mantarları orta büyüklükte doğrayıp tavaya ekleyin.
• Arada bir karıştırarak kavurmaya devam edin.
• Sarımsağın kabuklarını soyup incecik doğrayın, tavaya ekleyin.
• Tuzunu ilave edip tavanın kapağını kapatın.
• Mantarlar pişene kadar orta dereceli ateşte pişirmeye devam edin.
• Pişmiş biftekleri tavaya ekleyip, kısık ateşte yaklaşık 10 dakika pişirin.
• Ocaktan 2 dakika önce indirmeden önce kekiği ekleyip karıştırın.
• Patates püresi ve közlenmiş sebzelerle servis yapın.


Afiyet olsun.





0 Kullanıcı konuyu okuyor

0 Kullanıcı, 0 Misafir, 0 Kayıtsız kullanıcı