İçeriğe git

Welcome to Kadim Dostlar ™ Forum
Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more. This message will be removed once you have signed in.
Login to Account Create an Account
Resim

Patlıcan Soslu Erişte | Doyurucu Ve Besleyici Patlıcan Sosu Makarna Hem Öğle Hem De Akşam Yemekleriniz İçin Lezzetli Bir Seçim

- - - - -

  • Yanıtlamak için lütfen giriş yapın
Bu konuya henüz cevap yazılmadı

#1
Hale

Hale

    Hayat nefeslerle sınırlı, sevgilerle sonsuzdur.

  • Yönetici
  • 49.690 İleti
  • Gender:Female
  • Location:İstanbul
  • Interests:Mustafa Kemal ATATÜRK, Türk Tarihi, Türk Dili, Türk Edebiyatı, Türk Kültürü.
Patlıcan Soslu Erişte



Doyurucu ve besleyici patlıcan sosu makarna hem öğle hem de akşam yemekleriniz için lezzetli bir seçim olacaktır…


Resmi ekleyen


Malzemeler:


• 1 paket erişte
• 3 adet patlıcan
• 2 adet çarliston biber
• 1 adet kuru soğan
• 4 adet domates
• 2 diş sarımsak
• 1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
• 5 yemek kaşığı zeytinyağı
• 1 su bardağı sıcak su
• 1 tatlı kaşığı kekik
• Damak tadınıza göre tuz
• 1 yemek kaşığı tereyağı

Hazırlanışı:

• Patlıcanları alacalı soyup küp şeklinde doğrayın.
• Kararmasını önlemek ve acısını almak için tuzlu suda 15 dakika bekletin.
• Soğan ve sarımsağın kabuklarını soyup incecik doğrayın.
• Domatesleri rendeleyin.
• Biberleri yemeklik doğrayın.
• Orta derinlikte tavaya sıvıyağ alıp kızdırın.
• Soğan ve sarımsağı ilave edip 2-3 dakika kavurun.
• Üzerine biberi ekleyip rengi değişinceye kadar kavurmaya devam edin.
• Patlıcanın suyunu süzüp tavaya alın.
• Karıştırarak 5 dakika kavurun.
• Domates rendesi, tuz, ılık su ve üzüm sirkesini ilave edip karıştırın.
• Kısık ateşte 10 dakika pişirin.
• Erişteyi tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ilave edin.
• Yumuşayana kadar yaklaşık 15 dakika haşlayın.
• Haşlanan erişteyi süzün.
• Tencereye tereyağı alıp kızdırın.
• Erişteyi ekleyip karıştırarak 2 dakika kavurun.
• Büyük bir servis tabağına erişteyi alın.
• Üzerine patlıcanı sosu dökün.
• Sıcak servis yapın.

Afiyet olsun.





0 Kullanıcı konuyu okuyor

0 Kullanıcı, 0 Misafir, 0 Kayıtsız kullanıcı