İçeriğe git

Welcome to Kadim Dostlar ™ Forum
Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more. This message will be removed once you have signed in.
Login to Account Create an Account
Resim

Karides Çorbası | Öğle Ve Akşam Yemeklerinizi Sağlıklı Beslenme Ziyafetlerine Dönüştürebileceğiniz Protein, Mineral Ve Vitamin Açısından Zengin Karides Çorbası

- - - - -

  • Yanıtlamak için lütfen giriş yapın
Bu konuya henüz cevap yazılmadı

#1
Hale

Hale

    Hayat nefeslerle sınırlı, sevgilerle sonsuzdur.

  • Yönetici
  • 49.690 İleti
  • Gender:Female
  • Location:İstanbul
  • Interests:Mustafa Kemal ATATÜRK, Türk Tarihi, Türk Dili, Türk Edebiyatı, Türk Kültürü.
Karides Çorbası



Protein, mineral ve vitamin açısından zengin karidesle; öğle ve akşam yemeklerinizi sağlıklı beslenme ziyafetlerine dönüştürebilirsiniz.



Resmi ekleyen



Malzemeler:


• 250 gram karides
• 1 çay bardağı üzüm sirkesi
• 1 çay bardağı erişte
• 2 adet havuç
• 1 adet yumurta sarısı
• 3 yemek kaşığı un
• 1 limonun suyu
• 5 su bardağı su
• Damak tadınıza göre tuz


Hazırlanışı:


• Temizlenmiş karidesleri orta boy bir tencereye alıp üzüm sirkesini ve üzerini geçecek kadar suyu ilave edin.
• 10 dakika haşlayıp süzün.
• Havuçların kabuklarını soyup kibrit çöpü biçiminde doğrayın.
• Çorba tenceresine 5 su bardağı suyu alıp kaynamaya bırakın.
• Kaynayan suya doğranmış havuçları ilave edip yumuşayıncaya kadar haşlayın.
• Erişte ve karidesi çorba tenceresine ilave edip erişteler yumuşayıncaya kadar haşlamaya devam edin.
• Ayrı bir kâsede; un, limon suyu ve yumurta sarısını iyice karıştırın.
• Çorba tenceresinden 1 kepçe sıcak su alıp yumurtalı karışıma ekleyin.
• Karışımı çorba tenceresine ilave edip iyice karıştırın.
• Bir taşım kaynadıktan sonra tencereyi ocaktan indirin.
• Servis yapmadan hemen önce tuzunu ilave edin.
• Dilerseniz yanında limonla servis yapın.


Afiyet olsun.





0 Kullanıcı konuyu okuyor

0 Kullanıcı, 0 Misafir, 0 Kayıtsız kullanıcı