İçeriğe git

Welcome to Kadim Dostlar ™ Forum
Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more. This message will be removed once you have signed in.
Login to Account Create an Account
Resim

Çoban Kavurma Tarifi | Öğle Ve Akşam Yemekleriniz İçin Hazırlayıp Yanında Pilav Ve Yeşil Salata İle Servis Yapabileceğiniz Doyurucu Ve Lezzetlir Et Yemeği

- - - - -

  • Yanıtlamak için lütfen giriş yapın
Bu konuya henüz cevap yazılmadı

#1
Hale

Hale

    Hayat nefeslerle sınırlı, sevgilerle sonsuzdur.

  • Yönetici
  • 49.690 İleti
  • Gender:Female
  • Location:İstanbul
  • Interests:Mustafa Kemal ATATÜRK, Türk Tarihi, Türk Dili, Türk Edebiyatı, Türk Kültürü.
Çoban Kavurma Tarifi



Çoban kavurma; öğle ve akşam yemekleriniz için hazırlayıp yanında pilav ve yeşil salata ile servis yapabileceğiniz doyurucu ve lezzetli bir et yemeği…


Resmi ekleyen


Malzemeler:


• 500 gram kuzu eti
• 3 adet kuru soğan
• 3 adet domates
• 1 tatlı kaşığı kekik
• 2 diş sarımsak
• Yarım çay bardağı sıvıyağ
• Damak tadınıza göre tuz


Hazırlanışı:


• Kuzu etini 2 cm uzunluğunda jülyen biçimde doğrayın.
• Soğanların kabuklarını soyup halka halka doğrayın.
• Sarımsakların kabuklarını soyup küp küp doğrayın.
• Domatesin kabuklarını soyup rendeleyin.
• Orta büyüklükte bir tavaya sıvıyağı tavaya alıp kızdırın.
• Soğan, rendelenmiş domates, kuzu eti ve sarımsağı tavaya alın.
• Yüksek ateşte 3 dakika boyunca hızlıca karıştırarak kavurun.
• Tavanın kapağını kapatın.
• Kısık ateşte yaklaşık 1,5 saat etler yumuşayıncaya kadar pişirin.
• Tavayı ocaktan indirmeden 5 dakika önce tuz ve kekik ilave edip karıştırın.
• Sıcak servis yapın.


Afiyet olsun.





0 Kullanıcı konuyu okuyor

0 Kullanıcı, 0 Misafir, 0 Kayıtsız kullanıcı