İçeriğe git

Welcome to Kadim Dostlar ™ Forum
Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more. This message will be removed once you have signed in.
Login to Account Create an Account
Resim

Karides Tava | Dostlarınızla Toplandığınız Yaz Akşamı Yemeklerinde Sofranıza Lezzet Ve Renk Katacak Bir Meze

- - - - -

  • Yanıtlamak için lütfen giriş yapın
Bu konuya henüz cevap yazılmadı

#1
Hale

Hale

    Hayat nefeslerle sınırlı, sevgilerle sonsuzdur.

  • Yönetici
  • 49.690 İleti
  • Gender:Female
  • Location:İstanbul
  • Interests:Mustafa Kemal ATATÜRK, Türk Tarihi, Türk Dili, Türk Edebiyatı, Türk Kültürü.
Karides Tava



Karides tava; dostlarınızla toplandığınız yaz akşamı yemeklerinde sofranıza lezzet ve renk katacak bir meze…



Resmi ekleyen



Malzemeler:


• Yarım kilo jumbo karides
• 3 su bardağı kaynar su
• Yarım su bardağı üzüm sirkesi


Sosu için:


• 1 su bardağı un
• Yarım su bardağı galeta unu
• 2 yemek kaşığı su
• 2 adet yumurta
• 1 çay kaşığı tuz
• Kızartmak için sıvıyağ


Hazırlanışı:


• Orta boy tencereye 3 su bardağı su ve üzüm sirkesini alın.
• Tenceredeki su kaynamaya başlayınca karidesleri ilave edin.
• Yaklaşık 5 dakika karidesleri haşlayın.
• Haşlanan karidesleri süzüp soğuması için kenarda bekletin.
• Sosunu hazırlamak için derin bir kapta; un, galeta unu, yumurta, su ve tuzu karıştırın.
• Kızartma yağını kızdırın.
• Haşlanmış her bir karidesi hazırladığınız sosa batırın.
• Kızartma yağında nar gibi olana kadar kızartın.
• Fazla yağını almak için kızaran karidesleri havlu kâğıt üzerine çıkarın.
• Servis yaparken karidesleri orta büyüklükte kürdanlara geçirin.


Afiyet olsun.





0 Kullanıcı konuyu okuyor

0 Kullanıcı, 0 Misafir, 0 Kayıtsız kullanıcı