İçeriğe git

Welcome to Kadim Dostlar ™ Forum
Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more. This message will be removed once you have signed in.
Login to Account Create an Account
Resim

Kremalı Tart | Beş Çaylarınız Ve Akşam Yemeği Sonrası İçin Tek Lokmada Damağınızı Tatlandıracak Kremalı Tart Tarifi

- - - - -

  • Yanıtlamak için lütfen giriş yapın
Bu konuya henüz cevap yazılmadı

#1
Hale

Hale

    Hayat nefeslerle sınırlı, sevgilerle sonsuzdur.

  • Yönetici
  • 49.690 İleti
  • Gender:Female
  • Location:İstanbul
  • Interests:Mustafa Kemal ATATÜRK, Türk Tarihi, Türk Dili, Türk Edebiyatı, Türk Kültürü.
Kremalı Tart



Tek lokmada damağınızı tatlandıracak kremalı tartı; beş çaylarınız ve akşam yemeği sonrası için hazırlayabilirsiniz.



Resmi ekleyen



Malzemeler:


Tart Hamuru için:



• 1,5 su bardağı un
• Yarım su bardağı pudra şekeri
• Yarım paket margarin
• 1 adet yumurta sarısı


Kreması için:


• 2 su bardağı sıcak süt
• 6 adet yumurta sarısı
• Yarım su bardağı toz şeker
• Yarım çay bardağı mısır nişastası
• 1 paket vanilya
• 1 yemek kaşığı tereyağı


Hazırlanışı:


• Yoğurma kabına tart hamuru için gerekli malzemeleri alın.
• Tüm malzemeler özleşene kadar yoğurun.
• Hamuru streç filme sarıp buzdolabında 1 saat bekletin.
• Sürenin sonunda hamuru dolaptan çıkarıp yumuşaması için 5 dakika bekletin.
• Hamurdan elma büyüklüğünde parçalar koparıp tart kalıplarına yerleştirin.
• Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin.
• Pişen tartları fırından çıkarıp ılınması için bekletin.
• Kremasını hazırlamak için orta boy tencerede mısır nişastası, şeker ve yumurta sarılarını iyice karıştırın.
• Karışıma yavaş yavaş sıcak sütü ilave edip mikserle çırpın.
• Orta dereceli ateşte kıvamı koyulaşana kadar sürekli karıştırarak pişirin.
• Kremayı ocaktan indirmeden 2 dakika önce vanilya ve tereyağını ilave edip karıştırın.
• Kremayı ocaktan indirip soğuması için bekletin.
• Soğuyan kremayı tartlara pay edin.
• Önceden ısıtılmış 150 derece fırında 15 dakika pişirin.
• Soğuduktan sonra servis yapın.


Afiyet olsun.





0 Kullanıcı konuyu okuyor

0 Kullanıcı, 0 Misafir, 0 Kayıtsız kullanıcı