İçeriğe git

Welcome to Kadim Dostlar ™ Forum
Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more. This message will be removed once you have signed in.
Login to Account Create an Account
Resim

Zeytinyağlı Kuşkonmaz | Yaz Akşamlarında Sofralarınıza Tat Katacak Zeytinyağlı Kuşkonmaz Tarifi

- - - - -

  • Yanıtlamak için lütfen giriş yapın
Bu konuya henüz cevap yazılmadı

#1
Hale

Hale

    Hayat nefeslerle sınırlı, sevgilerle sonsuzdur.

  • Yönetici
  • 49.690 İleti
  • Gender:Female
  • Location:İstanbul
  • Interests:Mustafa Kemal ATATÜRK, Türk Tarihi, Türk Dili, Türk Edebiyatı, Türk Kültürü.
Zeytinyağlı Kuşkonmaz



Kuşkonmaz; içerdiği mineral ve vitaminlerle birlikte besleyici; 100 gramında sadece 25 kalorisi bulunmasıyla sağlıklı bir sebzedir. Yaz akşamlarında sofralarınıza tat katacak zeytinyağlı kuşkonmaz tarifi !



Resmi ekleyen



Malzemeler:



• 12 adet taze kuşkonmaz
• 1 adet limon
• Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı
• 2 diş sarımsak
• 1 su bardağı su
• 1 tatlı kaşığı şeker
• Damak tadınıza göre tuz


Hazırlanışı:


• Büyük boy tencereyi suyla doldurup içine tuz ekleyin.
• Su kaynamaya başladığında temizlenmiş kuşkonmazları tencereye alın.
• Hafif yumuşayana kadar 1-2 dakika haşlayın.
• Haşlanan kuşkonmazları rengini kaybetmemesi için soğuk suya alın.
• Süzgece çıkarıp fazla suyunu süzdürün.
• Sarımsağın kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın.
• Limonları hakle şeklinde doğrayın.
• Orta derinlikte bir tavaya zeytinyağını alın.
• Üzerine haşlanmış kuşkonmazları dizin.
• Kuşkonmazların üzerine limon dilimlerini yerleştirin.
• Şeker, tuz ve sarımsağı üzerine serpin.
• 1 su bardağı suyu tavaya ilave edin.
• Tavanın kapağını kapatıp yüksek ateşte kaynamaya bırakın.
• Kaynamaya başladıktan sonra ocağın altını kısıp 15 dakika pişirin.
• Sürenin sonunda tavayı ocaktan indirip soğumaya bırakın.
• Soğuyan zeytinyağlı kuşkonmazı servis tabağına alın.
• Dilerseniz üzerinde sızma zeytinyağı gezdirebilirsiniz.


Afiyet olsun.





0 Kullanıcı konuyu okuyor

0 Kullanıcı, 0 Misafir, 0 Kayıtsız kullanıcı