Bagel Tarifi
Dışı çıtır çıtır, içi yumuşacık kahvaltılık bagel tarifi! Damak tadınıza göre domates, salatalık gibi malzemelerle lezzetli bir sandviçe çevirebilirsiniz.

Malzemeler:
• 1 yemek kaşığı şeker
• 1 yemek kaşığı tuz
• 1,5 su bardağı su
• 1 yemek kaşığı instant maya
• 4 su bardağı un
• 1 adet yumurta akı
Hazırlanışı:
• Yoğurma kabına; maya, un, tuz, şeker ve suyu alıp karıştırın.
• Tüm malzemeler özleşene kadar yoğurun.
• Hamurun üzerine bez örtüp 1 saat mayalanması için bekletin.
• Sürenin sonunda hamurdan elma büyüklüğünde parçalar koparıp beze yapın.
• Bezeleri tepsiye dizip yarım saat bekletin.
• Sürenin sonunda her bir bezenin ortasına delik açın.
• Orta derinlikte tavayı yarısına kadar suyla doldurup kaynamaya bırakın.
• Kaynayan suya bezeleri alıp her iki tarafını da iki dakika pişirin.
• Bagelları süzgeçle tavadan çıkarıp süzün ve yağlanmış fırın tepsisine dizin.
• Üzerlerine yumurta akı sürün.
• Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 25 dakika üzeri kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun.