İçeriğe git

Welcome to Kadim Dostlar ™ Forum
Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more. This message will be removed once you have signed in.
Login to Account Create an Account
Resim

İç Pilav Tarifi | Baharatlarla Lezzeti Artırılmış, Öğünleri Tek Başına Ziyafete Dönüştürebilecek İçli Pilav Tarifi

- - - - -

  • Yanıtlamak için lütfen giriş yapın
Bu konuya henüz cevap yazılmadı

#1
Hale

Hale

    Hayat nefeslerle sınırlı, sevgilerle sonsuzdur.

  • Yönetici
  • 49.690 İleti
  • Gender:Female
  • Location:İstanbul
  • Interests:Mustafa Kemal ATATÜRK, Türk Tarihi, Türk Dili, Türk Edebiyatı, Türk Kültürü.
İç Pilav Tarifi



Baharatlarla lezzeti artırılmış, öğünleri tek başına ziyafete dönüştürebilecek içli pilav tarifi!


Resmi ekleyen


Malzemeler:


• 2 su bardağı pirinç
• 3 su bardağı su
• 4 çorba kaşığı tereyağı
• 1 adet soğan
• 1 çay kaşığı toz şeker
• 250 gram dana ciğeri
• 1 yemek kaşığı çam fıstığı
• 1 yemek kaşığı kuş üzümü
• 1 tatlı kaşığı tarçın
• 1 tatlı kaşığı yenibahar
• Damak tadınıza göre tuz, karabiber


Hazırlanışı:


• Pirinçleri yıkayıp süzdükten sonra ılık suda bekletin.
• Soğan ve ciğeri küçük küçük doğrayın.
• Pilav tenceresine tereyağını alıp eritin.
• Soğanı ilave edip rengi değişinceye kadar kavurun.
• Çam fıstıklarını ekleyip orta dereceli ateşte kavurmaya devam edin.
• Ilık suda bekleyen pirinci iyice süzüp tencereye alın.
• Karabiber, tarçın, yenibahar, su, tuz ve şekeri tencereye ilave edin.
• Birkaç kez karıştırın.
• Tencerenin kapağını kapatıp orta dereceli ateşte kaynayana kadar pişirin.
• Kaynadıktan sonra ocağın altını kısıp pirinçler yumuşayana kadar pişirin.
• Ocaktan indirdikten sonra 10 dakika demlendirin.
• Sıcak servis yapın.


Afiyet olsun.





0 Kullanıcı konuyu okuyor

0 Kullanıcı, 0 Misafir, 0 Kayıtsız kullanıcı