İçeriğe git

Welcome to Kadim Dostlar ™ Forum
Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more. This message will be removed once you have signed in.
Login to Account Create an Account
Resim

İtalyan Ekmeği | Akdeniz Esintisini Mutfağınıza Getirecek, Dışı Çıtır İçi Yumuşacık İtalyan Ekmeği Tarifi

- - - - -

  • Yanıtlamak için lütfen giriş yapın
Bu konuya henüz cevap yazılmadı

#1
Hale

Hale

    Hayat nefeslerle sınırlı, sevgilerle sonsuzdur.

  • Yönetici
  • 49.690 İleti
  • Gender:Female
  • Location:İstanbul
  • Interests:Mustafa Kemal ATATÜRK, Türk Tarihi, Türk Dili, Türk Edebiyatı, Türk Kültürü.
İtalyan Ekmeği



Akdeniz esintisini mutfağınıza getirecek, dışı çıtır içi yumuşacık İtalyan ekmeği tarifi! Geceden hazırlayıp sabah kahvaltısında sıcacık ekmek yemenin keyfini yaşayabilirsiniz.


Resmi ekleyen


Malzemeler:


Hamuru için:



• 1,5 tatlı kaşığı zeytinyağı
• 1,5 su bardağı ılık su
• 1 yemek kaşığı esmer şeker
• 1,5 tatlı kaşığı tuz
• 1 paket instant maya
• 4 su bardağı un
• Yarım çay bardağı mısır unu


Üzeri için:


• 1 adet yumurta
• 1 yemek kaşığı su


Hazırlanışı:


• Yoğurma kabına; zeytinyağı, su, esmer şeker, tuz, maya ve unu alıp karıştırın.
• Yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
• Hamurun mayalanması için yaklaşık 1 saat bekletin.
• Sürenin sonunda hamuru un serpilmiş tezgahın üzerine alın.
• Hamuru iki parçaya ayırın.
• Ayırdığınız her parçayı somun ekmek olacak şekilde biçimlendirin.
• Fırın tepsisini yağlayıp bir miktar mısır unu serpin.
• Hazırladığınız somun ekmekleri aralıklı olarak fırın tepsisine yerleştirin.
• Üzerine nemli bez örtüp 45 dakika bekletin.
• Sürenin sonunda bezi kaldırın.
• Yumurta ve suyu karıştırıp ekmeklerin üzerine sürün.
• Önceden ısıtılmış 190 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin.
• Pişen ekmekleri fırından çıkarıp üzerine bez örtün.
• Ilındıktan sonra dilimleyip servis yapın.


Afiyet olsun





0 Kullanıcı konuyu okuyor

0 Kullanıcı, 0 Misafir, 0 Kayıtsız kullanıcı