İçeriğe git

Welcome to Kadim Dostlar ™ Forum
Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more. This message will be removed once you have signed in.
Login to Account Create an Account
Resim

Etli Milföylü Börek | Akşam Yemeklerinizde Ara Sıcak Olarak İkram Edebileceğiniz Bezelyeli, Havuçlu, Etli Milföylü Börek Tarifi

- - - - -

  • Yanıtlamak için lütfen giriş yapın
Bu konuya henüz cevap yazılmadı

#1
Hale

Hale

    Hayat nefeslerle sınırlı, sevgilerle sonsuzdur.

  • Yönetici
  • 49.690 İleti
  • Gender:Female
  • Location:İstanbul
  • Interests:Mustafa Kemal ATATÜRK, Türk Tarihi, Türk Dili, Türk Edebiyatı, Türk Kültürü.
Etli Milföylü Börek



Akşam yemeklerinizde ara sıcak olarak ikram edebileceğiniz bezelyeli, havuçlu, etli milföylü börek tarifi!



Resmi ekleyen



Malzemeler:


• 10 adet milföy hamuru
• 1 su bardağı haşlanmış bezelye
• 2 adet orta boy havuç
• 500 gram dana kuş başı et
• 1 yemek kaşığı doğranmış dereotu
• 1 çay kaşığı kekik
• 1 çay kaşığı karabiber
• 1 çay kaşığı tuz
• 1 adet yumurta sarısı
• 1 tatlı kaşığı sıvıyağ


Hazırlanışı:


• Börek harcını hazırlamak için kuş başı doğranmış etleri tencereye alın.
• Et suyunu çekene kadar arada bir karıştırarak kavun.
• Havuçların kabuklarını soyup halka şeklinde incecik doğrayın.
• Bezelye, havuç ve baharatları tencereye ilave edin.
• Yaklaşık 5 dakika pişirin tencereyi ocaktan indirin.
• Dereotunu ekleyip karıştırın ve etin soğuması için bekletin.
• Orta derinlikte ısıya dayanıklı fırın kabını yağlayın.
• Tabanı ve kenarlarını milföy hamuruyla kaplayın.
• Soğumuş etli harcı kaba alıp her bölgeye eşit gelece şekilde dağıtın.
• Üzerini milföy hamuruyla kapayın.
• Yumurta sarısını böreğin üzerine sürün.
• Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
• Pişen böreği fırından çıkarıp hafif ılınması için bekletin.
• Ilınan böreği fırın kabından çıkarıp dilimleyerek servis yapın.


Afiyet olsun.





0 Kullanıcı konuyu okuyor

0 Kullanıcı, 0 Misafir, 0 Kayıtsız kullanıcı