İçeriğe git

Welcome to Kadim Dostlar ™ Forum
Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more. This message will be removed once you have signed in.
Login to Account Create an Account
Resim

Şerbetli Yoğurt Tatlısı | Misafirlerinize İkram Edebileceğiniz Çok Lezzetli Ve Hafif Şerbetli Yoğurt Tatlısı Tarifi

- - - - -

  • Yanıtlamak için lütfen giriş yapın
Bu konuya henüz cevap yazılmadı

#1
Hale

Hale

    Hayat nefeslerle sınırlı, sevgilerle sonsuzdur.

  • Yönetici
  • 49.690 İleti
  • Gender:Female
  • Location:İstanbul
  • Interests:Mustafa Kemal ATATÜRK, Türk Tarihi, Türk Dili, Türk Edebiyatı, Türk Kültürü.
Şerbetli Yoğurt Tatlısı



Bayramda ziyaretinize gelen misafirlerinize ikram edebileceğiniz çok lezzetli ve hafif şerbetli yoğurt tatlısı tarifi!



Resmi ekleyen



Malzemeler:

Hamuru için:



• 3 adet yumurta
• 1 çay bardağı toz şeker
• 3 çay bardağı yoğurt
• 3 çay bardağı un
• 3 çay bardağı irmik
• 1 çay bardağı sıvıyağ
• 1 paket kabartma tozu
• 1 paket vanilya


Şerbeti için:


• 4 su bardağı toz şeker
• 4 su bardağı su
• Çeyrek limonun suyu


Üzeri için:


• 1 su bardağı soğuk
• Hindistan cevizi


Hazırlanışı:


• Tatlının şerbetini hazırlamak için su ve şekeri orta boy tencereye alın.
• Arada bir karıştırarak kaynayana kadar pişirin.
• Şerbeti ocaktan indirmeden 5 dakika önce limon suyunu ekleyip karıştırın.
• Şerbetin soğuması için kenarda bekletin.
• Çırpma kabına yumurta ve toz şekeri alıp köpürene dek mikserle çırpın.
• Yoğurt ve sıvıyağ ilave edip çırpmaya devam edin.
• Un, irmik, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip kaşıkla iyice karıştırın.
• Orta derinlikte fırın tepsisini yağlayıp karışımı tepsiye boşaltın.
• Önceden ısıtılmış 200 derece fırında altı ve üstü kızarana kadar pişirin.
• Pişen tatlı kekini fırından çıkarıp üzerine bir bardak soğuk su dökün.
• Soğumuş şerbeti tatlının her bölgesine gelecek şekilde üzerinde gezdirin.
• Tepsinin üzerini örtüp şerbeti çekmesini sağlayın.
• Tatlı şerbeti iyice çektikten sonra üzerine Hindistan cevizi serpip dilimleyerek servis yapın.


Afiyet olsun.





0 Kullanıcı konuyu okuyor

0 Kullanıcı, 0 Misafir, 0 Kayıtsız kullanıcı