İçeriğe git

Welcome to Kadim Dostlar ™ Forum
Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more. This message will be removed once you have signed in.
Login to Account Create an Account
Resim

Fırında Kabak Mücver | Hafif Mücver Yemek İsteyenler İçin Fırında Kabak Mücver Tarifi

- - - - -

  • Yanıtlamak için lütfen giriş yapın
Bu konuya henüz cevap yazılmadı

#1
Hale

Hale

    Hayat nefeslerle sınırlı, sevgilerle sonsuzdur.

  • Yönetici
  • 49.690 İleti
  • Gender:Female
  • Location:İstanbul
  • Interests:Mustafa Kemal ATATÜRK, Türk Tarihi, Türk Dili, Türk Edebiyatı, Türk Kültürü.
Fırında Kabak Mücver



Resmi ekleyen





Malzemeler:


• 3–4 Adet orta boy kabak
• 3–4 Adet yeşil soğan
• 3 yumurta
• 1/2 Demet maydanoz
• 1 + 1/4 Su bardağı un
• 1/2 su bardagi sıvıyağ (ayçiçek)
• Tuz
• Karabiber
• 1/2 Su bardağı beyaz peynir rendesi
• 1 Paket kabartma tozu


Resmi ekleyen





Üzerine İçin:


• Çörekotu


Resmi ekleyen



Hazırlanışı:


Fırınınızı 180 dereceye ayarlayın. Kabakların kabuklarını soyup rendeleyin ve sularını sıkıp bir kaba koyun. İnce doğranmış yeşil soğanları ve maydanozu ilave edin. Ardından sıvı yağ, yumurtalar, beyaz peynir rendesi, tuz, karabiber ve en son un ve kabartma tozunu ilave edip karıştırın. Yağlanmış borcama ya da kek kalıbına aktarıp üzerini düzeltin. Üzerine çörekotu serpiştirdikten sonra önceden ısıttığınız 180 dereceli fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 30-40 dakika pişirin.








0 Kullanıcı konuyu okuyor

0 Kullanıcı, 0 Misafir, 0 Kayıtsız kullanıcı