İçeriğe git

Welcome to Kadim Dostlar ™ Forum
Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more. This message will be removed once you have signed in.
Login to Account Create an Account
Resim

Buzdan Kase Yapımı | Buz Kase - Meyve Ve Sebze İkramlarınızı Süzlemek İçin

- - - - -

  • Yanıtlamak için lütfen giriş yapın
Bu konuya henüz cevap yazılmadı

#1
Hale

Hale

    Hayat nefeslerle sınırlı, sevgilerle sonsuzdur.

  • Yönetici
  • 49.690 İleti
  • Gender:Female
  • Location:İstanbul
  • Interests:Mustafa Kemal ATATÜRK, Türk Tarihi, Türk Dili, Türk Edebiyatı, Türk Kültürü.
Buzdan Kase Yapımı


Buz Kase


Buzdan kase yapmak için gerekenler küçüklü, büyüklü birbirinin aynısı yada benzeri iki kase, koli bandı, arzuya göre süslemek için yaprak, çiçek vb. su ve derin dondurucu.



Resmi ekleyen




a - İki kase iç içe konur

b - Koli bandıyla, dıştaki kase üst tarafından bantlanır. İki cam kasenin arasına su dökülür. Suyun kaldırma gücüyle içte ki kase havalanır ve dış kase ile aynı seviye geldiğinde koli bandına dayanır ve daha fazla yükselmesi engellenir. Bu arada kaseler arasında otomatikman boşluk oluşur. Bu aşamada suyun içine çiçek, yaprak ya da ne arzu ederseniz ondan koyup süsleme yapılır.

c - hazırlanan kase derin dondurucuya konur ve bir gece veya tam gün donması beklenir. Kullanılacağı zaman çıkartılıp bir süre oda sıcaklığında bekletilir ya da musluk suyundan geçirilir. Buz, kapların içinden kendini bırakır ve sizin de kazan doğurdu misali üçüncü bir kaseniz olur. Ne güzel değil mi ?

d - sonra bu kasenin içine meyve, dondurma , buz , karides ...vs. konulup sevis yapılır.



Resmi ekleyen




• Süsleme aşamasında, begonviller yerleştirilebilinir..Harika olur. 2 adet sarmaşık yaprağıyla da süslenebilir. Dondurucu da kalıbın eğri durmamasına dikkat edin ,eğer eğri durursa, yamuk bir görüntüsü olur.
• Altına bir tabak koyarak servis yaparsanız iyi olur. Yoksa yavaş yavaş eriyip masa örtünüzü ıslatır.
• Bu kase bir kere kullanıldıktan sonra tekrar buzluğa konulursa ikinci günde kullanılabilir.





0 Kullanıcı konuyu okuyor

0 Kullanıcı, 0 Misafir, 0 Kayıtsız kullanıcı