İçeriğe git

Welcome to Kadim Dostlar ™ Forum
Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more. This message will be removed once you have signed in.
Login to Account Create an Account
Resim

Besmeç | Kırşehir, Çevre Köy Ve İlçelere Ait Bir Köfte Türü – Besmeç Tarifi - Yapımı

- - - - -

  • Yanıtlamak için lütfen giriş yapın
Bu konuya henüz cevap yazılmadı

#1
Hale

Hale

    Hayat nefeslerle sınırlı, sevgilerle sonsuzdur.

  • Yönetici
  • 49.690 İleti
  • Gender:Female
  • Location:İstanbul
  • Interests:Mustafa Kemal ATATÜRK, Türk Tarihi, Türk Dili, Türk Edebiyatı, Türk Kültürü.
Besmeç



Besmeç, Kırşehir, çevre köy ve ilçelere ait bir köfte türüdür. Yapılışında farklılıklar olmakla birlikte kıyma ve bulgur temel malzemesidir.


Resmi ekleyen



Malzemeler


• Yarım kilogram kıyma
• 2 bardak düğ ( ince bulgur )
• 2 adet soğan
• 2 çorba kaşığı salça
• Bir tutam maydanoz.
• Arzuya göre birkaç diş sarımsak, 4-5 yaprak yeşil soğan.
• Arzuya göre baharatlar ( kırmızıbiber, karabiber, kimyon, tuz )



Resmi ekleyen




Besmeç Tarifi


Geniş bir tepsi içerisine kıymayı konur. Üzerine ince doğranmış kuru soğan, salça, baharatlar, ezilmiş sarımsak ve tuz konur. Elde ettiğimiz karışım iyice yoğrulur.


Resmi ekleyen



Daha sonra elde ettiğimiz karışım üzerine bulgurlar serpilir. Düğ ( İnce bulgur ) kıymanın suyunu çekene kadar yoğrulur. Düğ (ince bulgur ) yumuşamamış, sert ise elinizle az, az su serperek yoğurmayı sürdürünüz. Düğ (ince bulgur ) yumuşamış ise kıyılmış maydanozları ve yeşil soğanlar da ekleyerek son bir kez daha yoğrulur. Köfte harcından yumurta büyüklüğünde parçalar koparılır. Koparılan parçalar yuvarlandıktan sonra iki avuç arasında bastırıp yassılaştırılır. Tavaya yapışmaması için çok az yağ konur. Kızan tavada köfteler konur. İki yanlarını da ocağın altını kısarak pişirilir. ( Arzuya göre tepsi ile fırında, közlenerek veya soba üzerinde de pişirilebilir ) Sıcak olarak servis edilir. Bazı tariflerde salça kullanılmamakta onu yerine 2 adet yumurta kullanılmaktadır.

Besmeç kızartmak için az yağ kullanılacak veya soba veya ateşte közlenecek ise yağlı kıyma kullanmak daha iyi olacaktır.





0 Kullanıcı konuyu okuyor

0 Kullanıcı, 0 Misafir, 0 Kayıtsız kullanıcı