İçeriğe git

Welcome to Kadim Dostlar ™ Forum
Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more. This message will be removed once you have signed in.
Login to Account Create an Account
Resim

Kolay Yemek Yapma Teknikleri | Yemek Yapmak Zor Değildir, Tekniğini Bilirseniz Bütün Yemekler Kolaydır

- - - - -

  • Yanıtlamak için lütfen giriş yapın
Bu konuya henüz cevap yazılmadı

#1
Hale

Hale

    Hayat nefeslerle sınırlı, sevgilerle sonsuzdur.

  • Yönetici
  • 49.690 İleti
  • Gender:Female
  • Location:İstanbul
  • Interests:Mustafa Kemal ATATÜRK, Türk Tarihi, Türk Dili, Türk Edebiyatı, Türk Kültürü.
Kolay Yemek Yapma Teknikleri

Resmi ekleyen


Yemek yapmak zor değildir, tekniğini bilirseniz bütün yemekler kolaydır. Her yemeğin temel kuralları vardır. Bu kuralları uygularsanız her türlü yemeği kolayca yapabilirsiniz. Ben yemek yapamam diyenlere bu yazıyı okumalarını tavsiye ediyorum.


• Yemeği pişirmeye başlamadan önce gerekli bütün malzemeleri hazırlayın.
• Her yemeğe mutlaka küçük küçük (yemeklik doğrama) kuru soğan doğrayın.
• Soğan yemeyenler koymayabilirler.
• İstediğiniz bir yağı tercih edin.(tereyağı, sıvı yağ, margarin, zeytinyağı gibi)
• Tencerede yağın içinde soğanları pembeleşene kadar kavurun.
• Şayet yemeği kıymalı yapacaksanız, kıymayı koyup kavurun.
• Yemekte salça kullanılacaksa biraz salça koyun.
• Bu aşamada yemekte kullanılacak diğer malzemeleri koyun.
• Biraz ağzını kapatın bekleyin.
• Üzerini 2 parmak geçecek kadar su koyun
• Her malzemenin pişme süresi farklıdır.
• Birkaç malzeme kullanılıyorsa pişme sürelerine göre bu malzemeleri ekleyin.
• Tencerenin altındaki ocak harlı ateşte olsun.
• Kaynayınca altını kısın malzemeler pişene kadar bekleyin.
• Kısık ateşte uzun sürede yavaş yavaş pişen yemekler daha lezzetli olur.
• Yemeğinize tercihe göre sarımsak taneleri koyabilirsiniz.
• Sarımsakları malzemelerle birlikte koymalısınız.
• İsterseniz soğanları kavurmadan bütün malzemeleri birden pişirebilirsiniz.
• Soğanı kavrulan yemekler daha lezzetli olur.
• Tuzunu altını kısınca ilave edin.
• Baharat ilave edecekseniz yemeğin pişmesine yakın ilave edin.
• Yemeklere az tuz koyun, gerekirse yerken ilave edebilirsiniz.
• Pişen yemeği dinlendirin.
• Lezzetli yemekler tencerenin kapağı kapalı olarak pişirilen yemektir.
• Yemeğin başından ayrılmadığınız zaman daha başarılı sonuç alırsınız.
• Yemeklere ilave edeceğiniz yeşillikleri yemeği ocaktan aldıktan sonra koyun.
• Bütün tencere yemeklerinin ana pişirme tekniği budur.
• Zeytinyağlılar, et yemekleri, fırın yemekleri gibi yemeklerin detayları farklıdır.




Kaynak




0 Kullanıcı konuyu okuyor

0 Kullanıcı, 0 Misafir, 0 Kayıtsız kullanıcı