İçeriğe git

Welcome to Kadim Dostlar ™ Forum
Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more. This message will be removed once you have signed in.
Login to Account Create an Account
Resim

Gelincik Şerbeti Yapılışı | Diyabetlilere Ve Rejim Yapanlara Da Uygun Bir İçecek

- - - - -

  • Yanıtlamak için lütfen giriş yapın
Bu konuya henüz cevap yazılmadı

#1
Hale

Hale

    Hayat nefeslerle sınırlı, sevgilerle sonsuzdur.

  • Yönetici
  • 49.690 İleti
  • Gender:Female
  • Location:İstanbul
  • Interests:Mustafa Kemal ATATÜRK, Türk Tarihi, Türk Dili, Türk Edebiyatı, Türk Kültürü.
Gelincik Şerbeti

Resmi ekleyen


Şerbetler Osmanlı mutfağının ferahlatıcı içeceklerindenmiş. O dönemde konuklara mutlaka şerbet ikram edilirmiş. Geçmişten günümüze gelen bu geleneksel içeceğin en güzellerinden birisi olan gelincik şerbeti, Trakya'da özellikle Gelibolu'da, Çanakkale’de Bozcaada ve Gökçeada'da halen yaygın olarak yapılıyor. Yılın bu dönemi, gelincik şerbeti yapmanın tam zamanı. Şayet yaşadığınız yerde gelincikler varsa, toplayıp tadına doyamayacağınız muhteşem bir şerbet yapabilirsiniz. Şekeri içerken konulan bu şerbet, diyabetlilere ve rejim yapanlara da uygun bir içecektir.


• Hazırlık: 30 dk.
• Pişme: 10 dk.
• Zorluk: Normal


Malzemeler:


• 4 su bardağı siyah kısımları temizlenmiş gelincik
• 3 tane çubuk tarçın
• 4-5 adet karanfil
• 1 tatlı kaşığı baharatçıdan alınmış vanilya
• 2 tatlı kaşığı toz halinde limon tuzu
• Su


Yapılışı:


1. Gelinciklerin diplerindeki siyah kısımları makasla kesin,
2. Gelincikleri zedelemeden ve havalandırarak iyice yıkayın,
3. Bir kabın içerisine alıp üzerini 3 parmak geçecek kadar kaynar su dökün,
4. Karıştırın ve yaklaşık 10 dakika gelinciklerin beyazlaşmasını bekleyin,
5. Elde ettiğiniz suyu süzerek bir tencereye alın,
6. İçerisine tarçın, karanfil ve vanilya koyarak 1 taşım kaynatın,
7. Kaynamaya başlayınca limon tuzunu atın,
8. Soğuyunca süzerek büyükçe bir şişeye alın,
9. İçileceği zaman 1 ölçü gelincik şerbetini 3 ölçü su ile inceltin,
10. Damak tadınıza göre şeker ilave edip karıştırın,
11. İçine buz atarak servis yapın.


Not: Şerbeti karanlık ve serin bir ortamda ağzı kapalı bir şişede saklayın.



Kaynak

Ekli dosyalar






0 Kullanıcı konuyu okuyor

0 Kullanıcı, 0 Misafir, 0 Kayıtsız kullanıcı